Kiterjesztett valóság a Thorma-múzeumban
Közélet

Kiterjesztett valóság a Thorma-múzeumban

Modern technika teszi még érdekesebbé a múzeumi látogatást. Már a kiterjesztett valóság is működik a Thorma-múzeumban. A látogatók különféle okos eszközöket és alkalmazásokat használhatnak. Az intézményben mostanában nagy a forgalom, hiszen a Közösségek Hete alkalmából óvodás csoportokat is fogadtak.

A Thorma János Múzeumban most már a kiállítótermekben elhelyezett érintőképes, interaktív kijelzők és az audiogide alkalmazás mellett a játék és a kiterjesztett valóság programokat is beüzemelték. A laptopokat elsőként a Szilády-gimnázium diákjai próbálhatták ki a Közösségek Hetének múzeumi programján.

Az első próbákat a szoftver készítője, Kakas Szabolcs is figyelemmel kísérte. A szakember úgy látja a fiatalok lelkesen használták a programokat. A kiterjesztett valóság sok kis meglepetést tesz a képekhez. Van, ahol hullámzik a víz, van, ahol megjelenik egy festőállvány és mindenki kíváncsian megy a következő képhez, hogy ott mi vár majd rá. Mindezek mellett sok információt is megtudhatunk a festményekről. A látogatók, ha letöltik az applikációt a saját telefonjaikon is használhatják a programokat.

A Közösségek hetének múzeumi programjára kéleshalmi, pirtói és halasi óvodások is ellátogattak. Őket kézműves- és múzeumpedagógiai foglalkozás várta. A fiatalok egy flashmobon is részt vettek. A Talpra magyar című festménynél elénekelték a Kossuth nótát.

Hozzászólás (0)