Kitüntetések a Szociális Munka Napján
Közélet

Kitüntetések a Szociális Munka Napján

A szociális ágazatban dolgozókat ünnepeljük november 12-én. Halason a Tiszti Klubban tartották a városi és járási ünnepséget. Ezen az eseményen adták át a Kiskunhalas Város Szociális Ellátásáért Díjakat, illetve a Gép Károlyné Díjat is.

Nap, mint nap ott vannak a segítségre szorulók mellett, ellátnak, vígasztalnak és ápolnak. November 12-e a Szociális munka napja, ami ebben a nem könnyű ágazatban szolgálatot teljesítőkről szól. Idén is együtt ünnepelt Halas és a kistérség. Az ágazat dolgozóit Fülöp Róbert halasi polgármester köszöntötte. Azt kívánta az ünnepelteknek, hogy ezt a szolgálatot továbbra is szeretettel és mosolyogva végezzék.

A Kiskunhalas Város Szociális Ellátásáért Díjat olyan személyeknek ítélik oda évente, akik sokat, illetve kiemelkedő módon tettek a hátrányos helyzetű emberekért és csoportokért. Ilyen elismerést vehetett át Rébék Andrea a Szociális Szolgáltató Központ vezető gondozónője. Rébék Andrea 1993 óta dolgozik az intézménynél, nagy szakmai tudással rendelkezik. A házi segítségnyújtás és az étkezés szervezése mellett új feladatként megkapta a tanyagondnoki irányítását is.

Szociális ellátásért díjat kapott a Szociális Szolgáltató Központból Cinkóczi Erzsébet ápolónő kiemelkedő és példamutató munkája elismeréséül. A díjazott 2001 óta dolgozik az Idősek Otthonában. Vidékről járt be dolgozni, az intézmény legtapasztaltabb munkatársai közé tartozik, munkássága példa lehet mások számára is. Az elismeréssel egy tartalmas pálya zárul le, Czinkóczi Erzsébet decembertől nyugdíjba megy.

A harmadik városi kitüntetést Balázs Józsefné a Bárka Integrált Szociális Intézmény munkatársa vehette át. A díjazott 1998 óta dolgozik az intézményben, kiváló közösségi ember, szorgalmas, elhivatott és türelmes, aktív szervező, aki kivívta az ellátottak és a munkatársak szeretetét.

A Halasi Többcélú Kistérségi Társulás a 2009-ben tragikus hirtelenséggel elhunyt szakember, Gép Károlyné intézményvezető emlékének adózva díjat alapított. A Gép Károlyné díjat idén Nagy István Kunfehértói családgondozónak adományozták. A díjazott munkája mellett a szabadidejéből is sokat fordít a közösségre, önkéntes és civil munkákat végez, többféle programot visz.

Az ünnepségen a Bibó gimnázium és az Alapfokú Művészeti Iskola diákjai adtak műsort.