Kórházi munkatársak miniszteri elismerése
Közélet

Kórházi munkatársak miniszteri elismerése


Hétfőn délelőtt a Pesti Vigadóban a Semmelweis napja alkalmából tartott ünnepségen az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere, Kásler Miklós elismeréseket adott át. Mások mellett Kiskunhalasról a Semmelweis Kórház két munkatársa, Torma Éva és Dr. Nagy József kapott miniszteri elismerő oklevelet. A jutalmazott kollégákat Dr. Szepesvári Szabolcs főigazgató elkísérte az ünnepségre.

Ma délelőtt Budapesten, a Pesti Vigadóban rendezett ünnepséget az Emberi Erőforrások Minisztériuma Semmelweis napja alkalmából. „Aki Semmelweis Ignác és Boldog Batthyány-Strattmann László szellemiségét követi, értéket hoz létre és értéket őriz” - hangoztatta az emberi erőforrások minisztere az ünnepségen. Bár tanait nem ismerte el a kor, Semmelweis Ignác töretlenül hitt igazában, kiállt a tudomány igazsága, szabadsága mellett. „Ő tudta azt, amit Morus Tamás hirdetett, hogy az igazság akkor is igazság, ha egyetlen ember mondja, és akkor is igazság, ha senki sem mondja” – fogalmazott a miniszter.

Kásler Miklós miniszter mondott köszöntőt

Az eseményen a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház két munkatársa, Torma Éva Triage nővér és Dr. Nagy József, a traumatológiai osztály vezető főorvosa vettek át miniszteri elismerő oklevelet.

Dr. Nagy József veszi át az elsimerő oklevelet

Az elismeréseket Kásler Miklós miniszter és Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár adta át részükre. Az EMMI ünnepségére a jutalmazott munkatársakat elkísérte Dr. Szepesvári Szabolcs a kórház főigazgatója. A kitüntetett munkatársak méltatása az alábbiakban olvasható!

Torma Éva az oklevél átvátele közben

Torma Éva

1977-ben született Kiskunhalason. Egészségügyi szakközépiskolai tanulmányai befejezését követően 1996 júliusában kezdett dolgozni a kórházunk Fertőző osztályán. Az akkor képzéseknek megfelelően 1997-ben a felnőtt szakápolói, majd 2000-ben az emelt szintű ápolói képesítést szerezte meg. Tanulmányait tovább folytatta a főiskolán ahol 2006-ban diplomás ápolói végzettséget szerzett. A sürgősségi osztály szerveződésekor jelentkezett az osztályra. A kezdetektől Triage nővérként meghatározó tagja a kollektívának, mindig húzóerő, sokszor erején felül végzi munkáját. Kiemelkedő szakmai precizitása példa értékű. A betegek és hozzátartozóik felé nagyfokú empátiát mutat, mindenki széles körű tájékoztatást kap tőle. Készséggel segít mindenkin és mindenben. A szakmai fejlődését mindig szem előtt tartva részt vesz a továbbképzéseken, konferenciákon. Szabadidejében is sokat foglalkozik szakmájával, szinte ez az élete. Kiemelkedő szakmai és emberi magatartása teszi érdemessé a kitüntetésre.

Dr. Szepesvári Szabolcs főigazgató a nézőtérről kísérte figyelemmel a díjátadást

Dr. Nagy József

1979.09.08-án szerzett általános orvosi diplomát a Szegedi Egyetemen. 1984-ben sebészetből, majd 1986-ban traumatológiából szakvizsgázott. Ezt követően Kecskeméten, majd Ausztriában dolgozott évekig. Magyarországra hazatérve 1999. óta a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház Traumatológiai osztályának vezetője. Vezetése alatt jött létre Kiskunhalason az a magas szintű traumatológiai ellátás, mely során a legkorszerűbb műtéti technikai beavatkozásokkal szolgáljuk betegeink gyógyulását. Megszervezte és bevezette az ortopédiai profilt, 2008-ban szakvizsgázott ortopédiából és ezt követően több mint 10 éve számos fiatal kollégának tette lehetővé, hogy ortopédia és kézsebész szakvizsgát szerezzenek. Aktívan részt vesz munkatársaival a trauma és ortopéd tudományos életben, az új eljárások bevezetésében és olyan magas szintű protetikai beavatkozásokat végez, melyeket leginkább megyei kórházakban és országos intézetekben érnének el csak a betegeink.