Közel 250 kakaós csiga talált gazdára
Közélet

Közel 250 kakaós csiga talált gazdára

Kellemes meglepetésben lehetett részük azoknak, akik ma reggel Kiskunhalas főterén kerékpároztak keresztül. Az Európai Mobilitási Hét programjai között ugyanis idén is szerepelt a Bringás reggeli.

Nap, mint nap sokan indulnak el otthonról biciklivel iskolába vagy éppen dolgozni. Ezt jutalmazta ma reggel a szervező Halasi Média és Kultúra Kft. a Bringás reggeli elnevezésű rendezvényen.

- Kétszázötven kakaós csiga, alma és ásványvíz került kiosztásra a reggeli órákban. Az emberek többsége nagy örömmel fogadta, amikor megállítottuk őket. Jó volt látni, milyen sokan kerékpároznak a reggeli órákban, Halas belvárosában – nyilatkozta Jákob Klára, szervező.

Az emberek többsége örömmel fogadta a szervezők által átnyújtott reggeli csomagokat. Laskovics Zoltánné azt mondja, nála a reggelek elmaradhatatlan része a kerékpározás.

- Ha nincs eső vagy hó, én reggelente biciklizéssel indítom a napot. Kerülök egy nagyot a városban, aztán kerékpárral megyek bevásárolni is. Nem tudtam, mi történik most a főtéren, meglepődtem, hogy ilyen kedves ajándékot osztogatnak a bicikliseknek. Szeretem a kakaós csigát, így most meg is van mára a reggelim – árulta el a nyugdíjas hölgy.

Kiskunhalas polgármestere is kétkeréken érkezett dolgozni. Örül annak, hogy sokak tettek ugyanígy ma reggel.

- Bátran mondhatjuk, hogy Halas egy sportos, kerékpáros város. Elég megnézni a reggeli órákban, hányan közlekednek ilyen járművekkel. Mi igyekszünk az elkövetkező években olyan fejlesztéseket megvalósítani, amik nagyban támogatják a kerékpáros közlekedést. Az egyik fejlesztés már folyamatban van, ennek célja, hogy összekössük a városközpontot a vasútállomással, illetve a Jókai utca felső szakaszára is készülni fog a tervek szerint egy kerékpárút – mondta Fülöp Róbert.

A Mobilitási hét programjait az Innovációs és Technológiai Minisztérium pályázata támogatja.