Közel ezer diák a pályaválasztási kiállításon (galéria)
Közélet

Közel ezer diák a pályaválasztási kiállításon (galéria)

Jövőd a tét! címmel a Bács-Kiskun három településén rendez tanácsadással egybekötött pályaválasztási kiállítást a megyei kormányhivatal. A Dékáni Árpád Sportcsarnok majdnem kicsinek bizonyult a negyven standnak és az eseményre regisztráló közel ezer diáknak.  Több oktatási intézmény, vállalkozás várta az érdeklődőket,  a szervezők szerint egyre jobban oda kell figyelni az oktatás szereplőinek a munkáltatói igényekre.

Az elmúlt években a szakképzéssel kapcsolatban az egyik leggyakrabban használt kifejezés az, hogy szükség van a gazdaságban a jó szakemberekre, mert a számuk csökkent. Toborzókra, üzemlátogatásokra van szükség és olyan kiállításokra, amelyek segítenek a diákoknak, hogy az általános iskola után hol tanuljanak tovább. Már tizenkilencedik alkalommal rendezték meg a megyében a Jövőd a tét! címmel a pályaválasztási kiállítást. Kiskunhalason, csütörtökön délelőtt a Dékáni Árpád Sportcsarnok adott helyet a programnak, amelyet a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal szervezett.

Majdnem kicsinek bizonyult a terem, ugyanis 40 intézmény, vállalkozás, szervezet vett részt az eseményen. Az érdeklődés is felülmúlta a korábbiakat, közel ezer diák igyekezett információkat gyűjteni a továbbtanulási, képzési lehetőségekről. A szervezők szerint oda kell figyelni a munkáltatói igényekre és az érintett korosztálynak saját magát kell feltérképeznie, hogy aztán ennek megfelelően válasszon magának képzési területet. Lehetőségben nem volt hiány, a látogatók pedig igyekeztek minél több információt begyűjteni. 

Ugyancsak csütörtökön a Bács-Kiskun Megyei Iparkamara szervezésében pályaorientációs nap volt, több halasi üzemet, vállalkozást, intézmény látogathattak meg az általános iskolások. A diákok felkeresték szerkesztőségünket és a Közösségek Házát is. Részletek a 19 órakor kezdődő híradóban.