Közétkeztetési verseny, halasi helytállással
Közélet

Közétkeztetési verseny, halasi helytállással

Nem sokon, csak pár ponton, apróságon múlt az országos döntőbe jutás a halasi csapatnak. Négyszázötven forintból kellett háromfogásos menüt készíteni a közétkeztetési versenyen. Ráadásul mutatós, finom és egészséges ételt kellett a zsűri elé tenni megadott idő alatt, megadott alapanyagokból.  A Költségvetési Intézmények Gazdasági Szervezetének két szakácsa Balázs Sándorné Répa Zsuzsanna és Kozma László képviselték Halast a hétvégén a fővárosi középdöntőn. Mindketten úgy vélik sikerült helytállniuk és már tervezik a folytatást.

A KIGSZ csapata most először nevezett be erre a versenyre, amiről sok élménnyel, dicsérettel és tapasztalatokkal, jó tanácsokkal gazdagabban tértek haza. Az 52 csapat közül a 20. helyet szerezték meg, ami első próbálkozásra jó eredménynek számít, ráadásul nagyon szoros volt a mezőny. Menüjüket még a tavasz folyamán találták ki. A közétkeztetési versenyen sok szigorú kritériumnak kell megfelelni. Ez egyik legnehezebb talán az, hogy mindössze 450 forintból kell kihozni a háromfogásos menüt a megadott kalóriákkal.

Ínycsiklandóra sikerült a halasi menü, ami harcsa raguleves spenótos ricottával töltött raviolival, laskagomba  ropogós kakukkfüves joghurttal, mézben futtatott karottával, desszertnek pedig köles kuglóf, forró meggyraguval.
A halasiak főztjét többen is megdicsérték, de kaptak javító szándékú kritikákat is. Például felhívták a figyelmüket arra, hogy legközelebb még hangsúlyosabban ügyeljenek a díszítésre és, hogy ők is kérhetnek mentori segítséget, mint ahogy a többi csapat tette.

A halasi csapat kapitánya még csak az év eleje óta dolgozik az önkormányzati konyhán, de a versenyen, többen is megjegyezték, hogy milyen összeszokottan főztek a kolléganőjével, pedig a napi feladatok mellett szinte semmi idejük nem volt a felkészülésre, míg voltak csapatok, melyek az utóbbi hetekben csak erre a megmérettetésre gyakoroltak. A mostani tapasztalatokat is figyelembe véve a halasi szakácsok jövőre is szeretnének benevezni a közétkeztetési versenyre. Sőt, már most várják a folytatást.