Közös ima nyolc estén át
Közélet

Közös ima nyolc estén át

Január 19-én, vasárnap este kezdődött meg az Ökumenikus imahét, melyhez hosszú évek óta Kiskunhalas is csatlakozik. A nyitóestén Hozdik Zsolt kanonok-plébános osztotta meg gondolatait a református imaházban összegyűlt hívekkel.

- Az idei imahét fő vezérfonalát a máltai keresztények határozták meg. A mai napon az a mondat a hangsúlyos az apostolok cselekedeteiből, hogy amikor közeledik a hajótörés, akkor ki kell dobálni a hajóból mindent a felesleges. Eredetileg ezt nyilvánvalóan szó szerint értették, de a máltaiak most úgy gondolták, hogy a lelkünkben is vannak olyan dolgok, amiket ki kell dobnunk, ha rendesen szeretnénk élni. A különböző keresztény felekezetek között is lehetnek olyan félreértések, amelyeket szintén érdemes lehet kidobni, hogy valóban egymásra találhassunk – nyilatkozta weblapunknak Hozdik Zsolt.

A programsorozat keretében minden este másik helyszínen gyűlnek össze a különböző felekezetekbe tartozó hívek, és együtt hallgatják meg az adott nap előadójának vallási témájú gondolatait.

- Magyarországon hagyomány, hogy mindig vasárnaptól vasárnapig tart az Ökumenikus imahét. Mindig öröm találkozni, összejönni és felekezettől függetlenül együtt hallgatni Isten igéjét. Az egész hétnek az a célja, hogy együttesen jöjjünk rá arra, mi is a mi küldetésünk ebben a rohanó világban. Véleményem szerint, aki eljön ezekre az alkalmakra, a gondolatok kapcsán egy igen nagy megerősítést kaphat – mondta Édes Árpád református lelkész.

A hét során lesz esemény a katolikus, a baptista és az evangélikus templomban is. Az előadások minden este 6 órakor kezdődnek.