Kukafertőtlenítés, várják a lakóközösségek jelentkezését
Közélet

Kukafertőtlenítés, várják a lakóközösségek jelentkezését

Kiskunhalason a társasházi övezetekben több tucatnyi különböző méretű közösségi hulladékgyűjtő van kihelyezve. A konténerek teteje sok esetben nyitva marad, így a belehullott csapadékvíz miatt vastag hulladékréteg alakul ki az alján, ez az ürítés során sem válik le. A lerakódás miatt van az, hogy a nyári hónapokban nagy bűzt árasztanak ezek a hulladékgyűjtők. Ennek a rétegnek az eltávolítása és a konténer fertőtlenítése nem egyszerű feladat, éppen ezért külső vállalkozó bevonásával történik majd.

Baics Tamás, a Kiskunhalasi Közös Önkormányzati Hivatal környezetvédelmi ügyintézője arra kéri a lakóközösségi képviselőket, társasházkezelőket, hogy vegyék fel a kapcsolatot a hulladékkezelő céggel és jelezzék a fertőtlenítési igényt. A szolgáltató Kunság-Halas Nonprofit Kft. felméri a kiskunhalasi térségben a társasházaknál található 1100 literes kommunális hulladékgyűjtő konténerek fertőtlenítési igényét. A feladatot a Kft. megbízásából egy külső vállalkozó végzi majd el, melynek díja kb. 5,000 forint  (+Áfa)/edény (függően az érintett edények mennyiségétől).

Meliskáné Udvari Irén társasházkezelő és Baics Tamás környezetvédelmi ügyintéző helyszíni szemlét tart

Meliskáné Udvari Irén társasházkezelő bízik abban, hogy az érintett társasházkezelők időben jelentkeznek, így hamarosan megtörténhet a konténerek fertőtlenítése. A megrendelés leadásához szükség van egy előzetes igény felmérésre. A társasházakban lévő partnerek és a közös képviselők egy nyomtatványt kitöltve tudják jelezni igényüket az edényzetek fertőtlenítésére, mosására. Az igény felmérő lapot 2020. január 31-ig kell visszajuttatni, a szallitmanyozas@kunsaghalas.hu email címre. A kitöltendő űrlap ezen a linken található.