Különleges laborórák az alsó tagozatosoknak a Központi-iskolában (galéria)
Közélet

Különleges laborórák az alsó tagozatosoknak a Központi-iskolában (galéria)

Jóval érdekesebbé vált a természettudományok oktatása a Központi Református Általános Iskolában azzal, hogy ettől a tanévtől egy moder szaktantermet használhatnak a diákok. A száraz tananyag, képletek  tanulása mellett a látványos kísérletekre is van idő és lehetőség. Újdonság, hogy az alsó tagozatosok néhány óráját is a laborban tartják, amelyet nagyon élveznek a gyerekek.

A fizikában, a kémiában bizony rengeteg a száraz tényanyag, képlet, számítás, amelynek elsajátítása bizony türelmet igényel. A Központi Református Általános Iskolában viszont jóval színesebbé és élménygazdagabbá váltak ezek az órák a tanév elejétől, amikor elkészült az új szaktanterem. Nemcsak a tanárok, hanem a diákok is jóval szívesebben tanulják ezeket a tantárgyakat, ráadásul nagyon sok a gyakorlati feladat és a kísérlet is. 

Nagyné Lehoczki Zsuzsanna, az intézmény igazgatója azt mondja, a tanterem kialakításánál és a felszerelések beszerzésénél kikérték a szaktanárok véleményét. - Azt gondolom a terem és rendelkezésre álló eszközpark lehetővé teszi a magas szintű oktatást a fizika, a kémia, a biológia és a földrajz tantárgyak tekintetében. Nemcsak a száraz anyagot sajátítják el diákjaink, hanem rengeteg gyakorlatot és kísérletet végeznek el, amelyek szorosan kapcsolódnak a tananyaghoz. A tapasztalat az, hogy a gyermekek megszerették ezeket a tárgyakat is - fogalmazott az igazgatónő. 

Laborfoglalkozásokon vesznek részt az alsó tagozatosok is. Egyik ilyenre meghívták stábunkat is. Az elvégzett kísérletek elméleti hátterét a diákok már ismerhették a környezetismereti órákról. A gyerekek mosolyogva, nagy lelkesedéssel végezték el a folyadékokkal, a mágnesességgel és a fénnyel kapcsolatos feladatokat. ( Részletek a híradóban és a szerdai Halasi Tükörben.)