Kunfehértói egységcsomag a védekezéshez (galéria)
Közélet

Kunfehértói egységcsomag a védekezéshez (galéria)

Kunfehértón a polgármesteri hivatal egységcsomag kiosztását határozta el a lakosság számára a koronavírus járvány terjedésének megelőzése, lassítása érdekében. A műanyag táskákban kézfertőtlenítő, szájmaszk és egy tájékoztató lap található. Az egységcsomagot belterületen és külterületen is eljuttatják a lakossághoz, a kiszállítást szerdán megkezdték - tudta meg hírportálunk Huszár Zoltántól, Kunfehértó polgármesterétől (címképen).

Szerda délelőtt a Kunfehértói Polgármesteri Hivatal belső udvarában szállító járműveket pakoltak meg azokkal az egységcsomagokkal, amit a hivatal állított össze a település lakói számára. A csomagban kézfertőtlenítő folyadék, szájmaszk és egy a használatról szóló tájékoztató lap található. A szájmaszkok még nem készültek el teljes mennyiségben, de folyamatos a gyártása és ahová most nem jut, később eljuttatják .

A kézfertőtlenítők kötegelve sorakoztak a hivatal tanácskozó termében

Huszár Zoltán polgármester elmondta, hogy az Aranykapu Zrt. vezérigazgatója, Szabóki Sándor felajánlása a cég nevében a palackozott kézfertőtlenítő folyadék. A vállalkozás egyébként is számos esetben támogatta már a települést, de ez most tényleg életbevágóan nagy segítséget jelent Kunfehértó lakosságának.

A szállító munkatárs átveszi az egységcsomagokat

A polgármester és munkatársai a hivatal tanácskozó termében védőfelszerelésben állították össze az egységcsomagokat és adták át a Fehértó Nonprofit Kft. szállító dolgozóinak. A kollégák most éppen külterületre viszik ki a cég járművein az egységcsomagokat - mondta Huszár Zoltán. Száztizenhat csomagot juttatnak ki a megadott külterületi címekre és a műanyag tasakokat a kerítésekre akasztják.

Az egységcsomag tartalma: szájmaszk, fetőtlenítő folyadék, tájékozatató lap

Természetesen előzőleg több csatornán is tájékoztattuk a lakosságot, hogy számítsanak rá - tette hozzá a vezető. Köszönöm az óvónők és a dajka nénik munkáját, akik a szájmaszk gyártásban nyújtottak, nyújtanak pótolhatatlan segítséget - zárta rövid nyilatkozatát a polgármester.

A szállító munkatársak egyeztetik a címeket

Az egységcsomagból a belterületen is hozzájutnak a családok. Összesen 864 egységcsomagot állítanak össze Kunfehértón. A lakosságon kívül az egészségügyi ellátásban résztvevők, óvodák, iskolák és a gondozási központ is kapnak. A kiszállításnál külön ügyelnek arra a munkatársak, hogy semmilyen közvetlen kontaktus ne legyen a csomag átadás-átvétel során, ezzel is a fertőzés megelőzését segítve.