Kunszt-díjat kapott a Tekó pedagógusa
Közélet

Kunszt-díjat kapott a Tekó pedagógusa

Rangos elismerést vehetett át Sütőné Mohos Anita, a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium tanára Kalocsán, az Astriceum Érseki Múzeumban tartott ünnepségen. A Kunszt József-díjat az alapító Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek adta át a halasi pedagógusnak.

Már tizenhetedik alkalommal adták át  az oktatás, nevelés és tudomány mecénásaként ismert Kunszt József érsekről elnevezett díjat. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek 2001-ben, az érsekség alapításának millenniuma alkalmából hozta létre ezt az elismerést, néhai elődje, a közművelődésért és a kultúráért sokat tevő Kunszt József (1790–1866) kalocsai érsek emlékére, aki az oktatást tartotta a legfontosabb nemzetnevelő feladatnak. Ennek jegyében a város arculatát jelentősen meghatározó intézményeket telepített Kalocsára.

A tapasztalt, kiváló szakmai felkészültségű, eredményes, a gyermekekkel és a kollégákkal jó kapcsolatot ápoló, példás életű díjazottak a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyétől bronz emlékplakettet vehetnek át minden esztendőben. Idén a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium pedagógusa, Sütőné Mohos Anita érdemelte ki a Kunszt József-díjat. A kitüntetést Bábel Balázs Kalocsa-kecskeméti érsek adta át Sütőné Mohos Anitának a kalocsai ünnepségen. A pedagógus 1996. óta tanít németet és történelmet az intézményben, magas szintű szakmai munkáját számtalan nyelvvizsga és kiváló versenyeredmény is tükrözi. Korábban elnyerte a Rákóczi-díjat és Az év tanára elismerést is. A díjat Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek adta át Sütőné Mohos Anitának a kalocsai ünnepségen.

Hozzászólás (0)