Legyél Te is klímahős!
Közélet

Legyél Te is klímahős!

A városunkban élő egykori testnevelőtanár, úszóedző Homolya Borbála kezdeményezésére néhány önkéntes megtisztította a szeméttől a Bibó István Gimnázium mögötti területet. Akciójuk mottója szerint Legyél Te is klímahős!

Lelkes önkéntesek fogtak össze, a kis csapat legfiatalabb tagja 7 éves, míg a legidősebb 75 éves volt. Ezzel is azt demonstrálták, hogy a környezetünk megóvása generációkat átívelve mindannyiunk közös érdeke. A közelmúltban a városunkban élő nyugdíjas testnevelőtanár, Homolya Borbála segítségével megtisztították a szeméttől a Bibó István Gimnázium mögöttiu területet- tudtuk meg Csontos Kristóf úszóedzőtől. 

- A Legyél te is klímahős! szlogennel nemcsak azt közvetítettük, hogy szedd magad, hanem ezzel együtt azt is, ne dobd el a szemetet. A jelenlegi speciális helyzet miatt korlátozottak ugyan a sportolási és egyéb rekreációs jellegű lehetőségeink, azonban erről a területről kiindulva  kellemes sétát tehetünk egész a Merkbauval szemben található sikeresen rekultivált területig, itt pedig a domb tetejéről megelégedve nézhetünk el Kiskunhalas fölött- mondta az úszóedző. Mint megtudtuk, az akció résztvevői valamennyien megfogadták Homolya Borbála üzenetét, miszerint lélegezd be a szeretetet, egyenesítsd ki a gerinced és lélegezd ki a nyugtalanságot!