Lovasoknál is járt a Mikulás (galéria)
Közélet

Lovasoknál is járt a Mikulás (galéria)

Közel félszáz gyermek gyülekezett péntek délután öt órától a Hilring József Lovaspark füves arénája központi épületében a Mikulást várva. A többségében szülők kíséretében érkezett kicsik nagyon készültek, de a Mikulás is, mert minden jót és kevésbé jót tudott a főleg óvodás és általános iskolás korú gyerkőcökről.

A Lovas Mikulás már több évtizede hagyomány a lovasbázison. A télapó egyik biztos megállóhelye az egykori határőr lovasiskola, hiszen a szánhúzók jó kezek között pihenhetnek, amíg a Mikulás értékeli a kicsik elmúlt évét és kiosztja a megérdemelt ajándékokat.

Megtelt a rendezvény központ gyermekekkel és szülőkkel

Az idei Mikulás ünnep már koradélután elkezdődött. Az érkező családokat kézműves foglalkozással kötötték le a télapó érkezéséig. A szervező Kiskunhalasi Lovasbandérium még egy különlegességgel is kedveskedett a várakozás ideje alatt. Az úgynevezett csokoládé szökőkút finom falatjaival múlathatták az időt a fiatalok.

A csoki szökőkút olyan, mint egy emeletes csokoládétorta, de az emeleteket lágy csoki zuhatag alkotja, amelybe általában gyümölcsöt, vagy süteményt mártogatnak. Nagyon élvezték a résztvevők. A fő vonzóerőt persze a Mikulással való találkozás jelentette, aki valamivel este hat óra előtt érkezett hosszú-hosszú névsorral kezében és hatalmas puttonnyal vállain.

A menetrend a hagyományokat követte. Névszerin t szólította a gyerekeket a nagyszakállú és mindenkit értékelt. Volt aki vidáman és akadtak néhányan, akik pityeregve, félve fogadták a Mikulás szólítását, de a végén mindenki nagy boldogsággal vette át az ajándékát.