Lyra és Bojtorján-koncert az Adventi Főtéren (galéria)
Közélet

Lyra és Bojtorján-koncert az Adventi Főtéren (galéria)

Az Adventi Főtér pénteken a Mikulásról szólt elsősorban, az árusok is kinyitottak, a vendéglátóhelyek is várták a vendégeket. A színpadon pedig két legendás zenekar, a kiskunhalasi Lyra és az Új Bojtorján muzsikált. Az együttesek repertoárjában főként karácsonnyal kapcsolatos dalok csendültek fel, de a nagy klasszikusok sem maradhattak el. A program szombaton folytatódik.

Több száz gyermek és felnőtt kereste fel pénteken az Adventi Főtérre ellátogató Mikulást, aki bizony a hivatalos befejezés után még sokáig kint volt a színpad előtti területen. Volt olyan gyermek, aki csak egy ölelést, vagy éppen közös képet akart a nagyszakállúval. Közben az árusok is kinyitottak,  finom ételekkel, italokkal és olyan portékákkal várták a vendégeket, amelyek megszépíthetik a karácsonyt. A színpad is benépesült, mostantól minden napra jut egy fellépő egészen december 19-ig.

Az idei Adventi Főtér első fellépője a Lyra együttes volt. Csorvási Zoltán, Sebők Judit, Kovács Sándor és Vladár Károly közel háromnegyed órán át muzsikált a pódiumon. A repertoár igazodott az ünnephez, de természetesen néhány Lyra-klasszikus sem maradhatott el. A dalokat a felnőttek és a gyermekek is együtt énekelték a zenészekkel. 

A Lyra után az Új Bojtorján állt színpadra, Pomázi Zoltán vezetésével. - Évente 50-60 koncertünk van, nagyon szeretünk játszani. Rendszeresen hívnak minket Erdélybe is, most örömmel jöttünk Kiskunhalasra, ha jól emlékszem több mint tíz éve voltunk itt - fogalmazott az együttes vezetője. Az egy órás koncerten karácsonyi dalok mellett azok a szerzemények is elhangzottak, többek között a Vigyázz magadra fiam, amelyek annak idején meghozták a zenekar számára a sikert. A fellépés a Micimackó kissé rockosabbra vett változatával zárult. (Pomázi Zoltánnal készült interjúnkat egy későbbi Kultúrképben láthatják.)

A program folytatódik szombaton is. A Halasi Média és Kultúra Kft. szervezésében 15 órától jótékonysági Mikulás-futás lesz, aztán 16 órától az 5Non Bonds muzsikál, 18 órától pedig Opitz Barbi énekel. Mindenkit szeretettel várunk!

Fotók: Jákob Klára