Ma is sokan csatlakoztak a TeSzedd! akcióhoz
Közélet

Ma is sokan csatlakoztak a TeSzedd! akcióhoz

Kiskunhalas kiveszi a részét az országos hulladékgyűjtésből, több helyszínen, több százan vállaltak önkéntes munkát, hogy szebbek, tisztábbak legyenek a közterületek. A képviselő-testület tagjai irányították ma a munkát a városközpontban és több külterületi helyszínen.

A Hősök ligeténél Vincze Attila és Bognárné Nagy Éva önkormányzati képviselők koordinálták a munkát. A zsákok és védőfelszerelések kiosztását követően az önkéntesek a lakótelepi konténerek környékén, valamint az üzletek mellett szedték a szemetet. Vincze Attila szerint leginkább a dohányboltok közelében vannak eldobálva a cigarettás dobozok, csikkek, csomagolóanyagok.

Az önkéntesek több tucat zsáknyi hulladékot gyűjtöttek össze a nap folyamán. A 82 esztendős Kiss István is szorgalmasan szedte a mások által eldobált szemetet, a nyugdíjas szerint nagy gond, hogy sokan nem foglalkoznak azzal, hogy mekkora környezeti problémát okoznak a szétdobált hulladékkal.

A Szabadkai úton Hevesiné Vincze Éva vezetésével ment a hulladékgyűjtés, a zsákok gyorsan megteltek, hiszen az eldobált csikkek, csomagolóanyagok, üdítős palackok itt is a bokrok alatt hevertek. A Gubodi úton Gyöngyi László önkormányzati képviselő várta az önkénteseket. Ezen a helyszínen kevésnek bizonyult a kétkezi szemétszedés.

A téglagyárral szemben több száz négyzetméternyi erdős területet borít vastagon a szemét. A képviselő úgy véli, az ilyen illegális hulladéklerakók felszámolása meghaladja a civil, önkéntes akciók erőforrásait. A helyzet csak akkor változhatna meg, ha itt is kamerarendszerrel lehetne felügyelni a környéket, akkor talán sokan nem itt dobálnák el a szemetüket.