Már 35 beteget ápolnak a halasi járványkórházban
Közélet

Már 35 beteget ápolnak a halasi járványkórházban

Drasztikusan emelkedik a koronavírusos megbetegedések száma. A legfrissebb adatok szerint a Kiskunhalasi Járványkórházban jelenleg 35 beteget ápolnak, közülük 19 koronavírus pozitív, három beteg esetében intenzív ellátást kell biztosítani, lélegeztetőgépen vannak.

A Kiskunhalasi Semmelweis Kórházban felkészültek a COVID-19 járvány második hullámára. Dr. Szepesvári Szabolcs főigazgató elmondta, duplájára emelkedett a betegek száma. A főigazgató szerint az egészségügyi dolgozók most nem támogatást éreznek a társadalom részéről. A közvélemény kutatási adatok szerint szeptemberben tovább csökkent a szájmaszk-használati hajlandóság, mint augusztusban, tovább csökkent a kézmosás és a kézfogás mellőzésének hajlandósága is, és minden egyes, a járvány szempontjából releváns óvintézkedés betartásával csökkenés mutatkozik.

A kórház területén kötelező a maszkviselés, ám ezt sokan nem tartják be, ha fel is húzzák a maszkot, az orruk kilóg belőle, ez pedig így nem ér semmit. Arra kér mindenkit, hogy minden zárt térben és még a piacon is, szabályosan használják a maszkot! Ne felejtsék el a kézmosás és kézfertőtlenítés hatékonyságát, ne higgyék, hogy minket el fog kerülni a vírus-tette hozzá a főigazgató. A mai naptól, határozatlan időre szünetel a fizetős PCR tesztek végzése a kórházban. A főigazgató arra kéri az NNK vagy a háziorvos által koronavírus tesztelésre küldött embereket, hogy a Légúti SBO előtt a szabadtérben várakozzanak, ne csoportosuljanak, így is csökkentve a megbetegedés kockázatát.

A kórházban fekvő betegek számára továbbra is biztosított a csomagküldés. Erre a célra egy új csomagpontot alakítottak ki a kórház előtt. Ide munkanapokon 9-12 óra között lehet hozni a hozzátartozók csomagjait. Élelmiszert tilos beküldeni, az itt leadott csomagok minden esetben egy fertőtlenítést követően jutnak el a fekvőbetegekhez.