Már a postákon is kötelező a maszk
Közélet

Már a postákon is kötelező a maszk

Jó, ha mindég van nálunk szájat és orrot eltakaró maszk, hiszen egyre több helyen előírás a szabályos viselése. A napokban szigorodtak a maszkviselés szabályai, ami érinti a postahivatalokat is. Aki nem vesz fel maszkot annak el kell hagynia a postahivatalok területét.

Továbbra is a maszkviseléssel, a távolságtartással és a gyakori kézmosással, fertőtlenítéssel tehetjük a legtöbbet a koronavírus terjedése ellen. A napokban szigorodtak a maszkviselés szabályai, ami érinti a postahivatalokat is. Szeptember 21-től kormányrendelet írja elő, hogy többek között a postákon is kötelező a maszkviselés.

A Magyar Posta tájékoztatása szerint e hét hétfőtől az ügyfelek számára is kötelező a szájat és orrot eltakaró maszkot viselni postai ügyintézéskor, A maszkhasználat az ügyféltérbe való belépés feltétele, így ha valaki maszk viselése nélkül lép be, akkor a postai munkatársak felszólítják, hogy vegyen fel maszkot, vagy azonnal hagyja el a posta területét. A kötelező maszkviselésre a posták bejáratánál plakátokon is felhívják a figyelmet.