Matematikai kalandtúra a Kertvárosiban
Közélet

Matematikai kalandtúra a Kertvárosiban

Kincskereső játékkal színesített, meseszállal átszőtt rendhagyó matematika versenyt tartottak május 16-án a Kertvárosi Általános Iskolában. A versenyt Pintér Attila emlékére rendezték. Az ő hitvallását követve azt próbálták hangsúlyozni a szervezők, hogy a matematika szerethető és játékos tantárgy.

A 2. alkalommal megrendezett Pintér Attila Matematika Emlékversenyen nem a padokban ülve kellett számolni, a verseny idején az iskola minden szegletében diákok törték a fejüket, hogy megoldják a furfangos feladványokat és így megszerezhessék a kincset. Már az állomások neve is figyelemfelkeltő volt, így a diákoknak át kellett jutni például a Fények útján, a Titkok templomán, a Vízesésen, de helyt kellett állni a Mágia házában és a Térkép teremben is.

Hogy még izgalmasabb legyen a matematikai kaland, idén több iskolát is meghívtak a szervezők, így a házigazda Kertvárosi-iskola mellett a Felsővárosi és a Fazekas Mihály-iskolákból, illetve Tompáról és Jászszentlászlóról is érkeztek csapatok.

A diákok azt mondták, nem is gondolták volna, hogy ilyen izgalmas lehet egy matematikaverseny. A kaland végén minden csapat ajándékot kapott. Az I. kategóriát a tompaiak, a II. kategóriát Jászszentlászló nyerte. Jövőre pedig jön a folytatás.

Hozzászólás (0)