Megemlékezett a Mi Hazánk Mozgalom
Közélet

Megemlékezett a Mi Hazánk Mozgalom

Egy dokumentumban juttatott el szerkesztőségünkhöz különböző témákban közleményeket Szabadi István, a Mi Hazánk Mozgalom pártigazgatója, megyei elnöke és a Kiskunhalasi Önkormányzat képviselője. A közlemény kiadását az 1943-as doni áttörés áldozatainak megemlékezéséhez időzítette a képviselő, amelyhez a kiskunhalasi II. világháborús emlékműnél készült fotókat mellékelt.

Doni hősökre emlékezünk

Az 1943-as doni áttörés áldozataira emlékezünk a mai napon, január 12-én. A 78 évvel ezelőtti doni katasztrófa az egyik legsúlyosabb vereségként vonult be a magyar hadtörténelembe, és a második világháború magyar történetének meghatározó eleme lett. Szinte nincs olyan magyar család, akit közvetlenül vagy közvetett módon ne érintene.

Óriási áldozatokat követelt az elmúlt évszázadokban az, hogy az országunk meg tudjon maradni magyarnak itt, a Kárpát-medencében. Ezen áldozatok egyike az 1943. január 12-én a Don-kanyarban történt tragédia, ahol 200 ezer magyar katona erőn felül, embertelen körülmények között, -30 Celsius-fokos hidegben, hiányos felszereléssel próbálta megállítani a nála jóval erősebb és jobban felszerelt Vörös Hadsereget.

Kötelességünknek érezzük, hogy emlékezzünk a magyar honvédekre, akik életüket adták és mindeközben megőrizték katonai becsületüket. Fejet hajtunk áldozatuk előtt! Dicsőség a Hősöknek!

A közlemények további részében a pártigazgató kijelentette, hogy a Mi Hazánk maradt az egyedüli Gyurcsány-mentes ellenzéki párt és azt írta, hogy bevezetnék a sorkatonai alapkiképzést, 2030-ban népszavazást tartana az EU-tagságunkról, vagyonadót vetne ki a milliárdosokra és kitiltaná a homoszexuális propagandát az iskolákból. A Mi Hazánk dupla büntetést szabna ki a politikusbűnözőkre.

Szabadi szorgalmazza az uszodák megnyitását és a tornaórák újraindítását. Itt az idő feloldani a kijárási tilalmat – jelentette ki. De nemcsak kenyérrel él az ember, a színházak, stadionok-sportcsarnokok és más szórakozóhelyek újranyitását is szorgalmazza a Mi Hazánk, és különösen a vendéglátóhelyekét: akár korlátozott létszámmal, de működhessenek ismét január 11. után. A Mi Hazánk tiltakozik az oltás lehetőségével nem élők hátrányos megkülönböztetése ellen. Legyen joga mindenkinek dönteni – hangoztatta.

Forrás: A Mi Hazánk Mozgalom közleménye