Megint gyerekzsivajtól hangosak az óvodák (galéria)
Közélet

Megint gyerekzsivajtól hangosak az óvodák (galéria)

A héten fokozatosan visszatértek a járvány előtti működéshez a halasi óvodák is. A Lomb utcai katolikus intézményben csütörtök reggelre várták a csúcsot, ekkor 62 kisgyermeket hoztak szüleik ismét a jól ismert falak köz. Tallér Erzsébet óvodavezető szerint furcsa volt az elmúlt két hónapban a csend a máskor zsivajtól hangos oviban.

Volt, aki nehezen kelt ki az ágyból, de amikor meghallotta, hogy oviba megy, percek alatt útra kész volt. Két hónap után ismét benépesültek a kiskunhalasi óvodák. Az étkezés biztosítása miatt csütörtök volt az első olyan nap, amikor teljes kapacitással tudtak működni az intézmények a városban. A veszélyhelyzet idején alig volt forgalom az ovik körül, ez ma reggeltől megváltozott. Nagy volt a mozgás a Lomb utcában is, ahová egymás után érkeztek a gyerkőcök szüleik kezét fogva.

- Furcsa volt a nagy csönd a csoportszobákban. Alig vártuk már mindannyian, hogy jöjjenek a gyermekek és ez ma reggel elkövetkezett - fogalmazott Tallér Erzsébet intézményvezető. Megtudtuk, hogy a higiéniára még jobban odafigyelnek majd a következő időszakban, az ovisok sűrűbben mosnak majd kezet, a szüleik pedig a bejáratnál teszik ezt. Sok program elmaradt a múlt hetekben, de június 2-án megtartják a gyermeknapot az intézmény udvarán. (További részletek a 19 órakor kezdődő híradóban és a jövő szerdai Halasi Tükörben.)