Megkezdődött a városházi kilátó kialakítása
Közélet

Megkezdődött a városházi kilátó kialakítása

Gőzerővel épül az állványzat a városházi torony belsejében, ez az első állomása a kilátó kialakításának. Mint arról korábban beszámoltunk a beruházás a Széchényi 2020 program keretében, 99,85 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program TOP-1.2.1-15 Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés tárgyú felhívása keretében valósul meg.

- Felemelő látvány tárul majd a szemünk elé- fogalmazott Kiskunhalas főépítésze, Tóth Péter csütörtökön délután a városháza tornyának belsejében, ahol napok óta szorgos kezek dolgoznak. Nem véletlen a tempó, ugyanis szeretnék, ha a nyár végére elkészülne a kilátó, amely 25 méteres magasságból nyújt majd kitekintést a városra és környékére. Mint megtudtuk, jelenleg az állványzatot építik, amelyről majd a belső felújítás, illetve a szükséges átépítések végrehajthatóak majd. 

Tóth Péter elmondta, hogy a beruházás a a Széchényi 2020 program keretében, 99,85 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program TOP-1.2.1-15 Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés tárgyú felhívása keretében valósul meg. A toronyba a főbejáraton illetve az udvar felőli akadálymentes bejáraton lehet bejutni, az első emeleten, a pénztár helyén lesz a fogadószint. A látogatók a régi lépcsőkön jutnak fel a kilátóra, ezeket felújítják, speciális anyagokkal kezelik, ahol szükséges, ott kicserélik a elhasználódott részeket. 

Kedvezményezett neve: Kiskunhalas Város Önkormányzata
Projekt címe: A kiskunhalasi városháza tornyának kilátó céljára történő hasznosítása
Megítélt támogatási összeg: 99 847 537 forint
Támogatás mértéke: 100%
Támogatási szerződés hatálybalépésének dátuma: 2017.06.02.
Projekt azonosító száma: 
TOP-1.2.1-15-BK1-2016-00004