Meglepetés a halasi nagycsaládosoknak (galéria)
Közélet

Meglepetés a halasi nagycsaládosoknak (galéria)

Összefogott a CBA-hálózat, valamint a Nagycsaládosok Országos Egyesülete, így közel 12 tonnányi élelmiszeradományt tudnak eljuttatni a rászoruló családoknak. A kereskedelmi cég üzleteiben kérték az aktivisták jótékonyságra a vásárlókat, az idén ötödik esztendeje zajló kezdeményezés során most rekordmennyiséget sikerült összegyűjteniük az alapvető élelmiszerekből.

Kiskunhalason tartotta közös sajtótájékoztatóját a hazai bolthálózat valamint a nagycsaládosok egyesülete. Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatója elmondta, 11,5 tonna a súlya annak az élelmiszernek, amelyet sikerült az akció során összegyűjteni, ezt a bolthálózat további egymillió forint értékű adománnyal egészítette ki. Kardosné Gyurkó Judit, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke köszönetet mondott a több mint húsz helyszínen gyűjtést végző aktivistáknak, hozzátette, a segítőkész lakosságnak is nagy hála jár, hiszen országszerte sok család ünnepe lehet gazdagabb a felajánlásoknak köszönhetően.

Kiskunhalason és térségében is több tucatnyi család kap majd ilyen élelmiszercsomagot, ezek kiosztásában a Fészekrakó nagycsaládosok Egyesületének tagjai segítenek majd. Ilcsik Annamária, a helyi szervezet vezetője, valamint a jótékonysági akció résztvevői, szervezői ma már több csomagot átadtak halasi nagycsaládosoknak.

A Lakatos Vincze utcában élő Rozgonyi Anikó is meghatottan vette át az ajándékcsomagokat, mint mondta, párjával öt gyermeket nevelnek, nagyon örülnek, hogy a jószívű embereknek köszönhetően gazdagabb lehet az ünnepük. Vorák Gabriella családja is örömmel fogadta a meglepetés csomagokat, a hölgy és párja hat gyermeket nevel, így minden segítséget hálával fogadnak. Részletek a 19 órakor kezdődő híradóban.