Megoldották a vízelvezetést
Közélet

Megoldották a vízelvezetést

Legalább három évtizede panaszkodtak már a Kossuth utcai lakótelepen élők a házak között felgyülemlő csapadékvíz miatt. A csillagda közelében lévő társasházakban több százan élnek, nekik eddig komoly problémát okozott, hogy merre is menjenek, ha esik az eső. A gyakran bokáig, néha térdig érő tócsák miatt már többször panaszt tettek, ám az évtizedek során mindig csak szükségmegoldásokra futotta, a teljes megoldásra mostanáig kellett várni.

Dr. Bognárné Nagy Éva önkormányzati képviselő a körzet bejárásakor látta, hogy itt azonnali intézkedés szükséges, a lakossági észrevételeket tolmácsolta az önkormányzat felé, és szorgalmazta a szükséges források előteremtését. Az elmúlt hetekben már meg is kezdődött a csapadékvíz elvezetésének megoldása. Az első ütem során a Városgazda Zrt. kiépítette a vízelvezető rendszert a környéken, új járdákat alakítottak ki és megtörtént a gödrös terület rendbetétele is-hangzott el a helyszínen.

Farkas Dániel alpolgármester elmondta, a játszótér is hamarosan a helyére kerülhet majd a cukrászda mögötti területen, valamint az elöregedett fákat is megnyesik. Dr. Skribanek Zoltán önkormányzati képviselő arról tájékoztatta a lakosságot, hogy a megközelítőleg ötmillió forintos felújítás második ütemében a Hunent Zrt. épülete irányába eső lakótömbök közötti területen is megoldódik a csapadékvíz elvezetése, így az Állomás utcai sorház mögött sem alakulhatnak majd ki 20-30 centiméter mély tócsák egy-egy esőzés során.