Megújult a Fazekas-iskola tornaterme és aulája is
Közélet

Megújult a Fazekas-iskola tornaterme és aulája is

Évek óta tervezett felújításokat valósít meg a Fazekas Mihály Általános Iskola. A tavalyi év végén 6 millió forintot kapott az intézmény, ebből kezdődött el az aula lábazatának cseréje. A régi tornateremben viszont már elkészült az új, speciális, kopásálló műanyag borítás - tudtuk meg Kárász Péter igazgatótól.

Egyre többet röplabdázhatnak a Fazekas Mihály Általános Iskola diákjai, miután komoly felújítás volt a régi tornateremben. Kárász Péter igazgató érdeklődésünkre elmondta, aki mostanában nem járt abban a helyiségben, rá sem ismerne. A hetvenes évek óta működő higanygőzös világítást modern ledesre cserélték. E mellett pedig a parkettát felszedték és egy korszerű, svájci borítást kapott a padló. Ez az anyag nemcsak kopásálló, hanem kíméli az izületeket is. 

A tavalyi év végén kapott 6 millió forintból a régóta tervezett felújítás is elkezdődhetett az aulában. Az iskola szeretett volna egy többfunkciós közösségi teret kialakítani ott, amelyben kiállításokat, konferenciákat is lehesen szerevezni. Felkerült már a térelválasztó függöny és a régi lábazat cseréje is elkezdődött már - tájékoztatott Kárász Péter igazgató.