Meg kell őriznünk magyarságunkat!
Közélet

Meg kell őriznünk magyarságunkat!

Országjárása során Kiskunhalasra is ellátogatott Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke. Az aktivistákkal együtt igyekeztek minél több halasihoz eljuttatni a közelgő európai parlamenti választásokkal kapcsolatos véleményüket, programjukat.
„Mancs és Tappancs két kis jó barát”
Közélet

„Mancs és Tappancs két kis jó barát”

Játékos formában ismerkedtek a közlekedés szabályaival a Felsővárosi-iskolában a gyermekek. A meghívott szakemberek mellett négylábú segítők is hozzájárultak a program sikeréhez.
A zöldpolitika helyben kezdődik
Közélet

A zöldpolitika helyben kezdődik

A klímaváltozás elleni lépésekre és a helyi jellegű környezetvédelmi problémákra hívja fel a figyelmet az LMP-hangzott el a párt kiskunhalasi sajtótájékoztatóján. Kis-Szeniczey Kálmán, és Turcsán Szabolcs országos elnökségi tag, a Hősök terén ismertette az EP választással kapcsolatos tudnivalókat.
Nyugdíjas  mozdonyvezetők találkozója Halason (galéria)
Közélet

Nyugdíjas mozdonyvezetők találkozója Halason (galéria)

Rengeteg fotó, egy korabeli napló, számtalan kedves és szomorú történet is előkerült a nyugdíjas kiskunhalasi mozdonyvezetők baráti találkozóján. Immáron 2007 óta hagyomány, hogy évente két alkalommal összejönnek a már nem aktív masiniszták, hogy felidézzék a dolgos hétköznapokat és beszélgessenek egy jót. A pénteki találkozón három új tagtársukat is köszöntötték, akik az elmúlt hónapban vonultak vissza.
„Pajtasztikus” este volt
Közélet

„Pajtasztikus” este volt

„Óriási a változás, szinte el sem lehet hinni, hogy ez ugyanaz a helyszín.” Többen is ezt mondták azon vendégek közül, akik ott voltak pénteken este a Végh-kúria új közösségi terének, a Pajtaszínpadnak az átadásán. A zenés, kulturális, gasztronómiai különlegességeket kínáló rendezvényen helyi tehetségek álltak közönség elé.
Átvették megbízóleveleiket a bírósági ülnökök
Közélet

Átvették megbízóleveleiket a bírósági ülnökök

A legutóbbi képviselő-testületi ülésen választották meg azokat a bírósági ülnököket, akik az elkövetkező négy évben a fiatalkorúak büntetőügyeiben járnak el. Pénteken délelőtt vehették át a kiválasztottak a megbízóleveleket Fülöp Róbert polgármestertől.
Fák, virágok, fények
Közélet

Fák, virágok, fények

A Zöld-Híd Egyesület és Kiskunhalas 2019-ben RAJZ, FOTÓ, MESE nemzetközi pályázatot hirdet. A pályázaton kiskunhalasi és a testvérvárosi lakosok vehetnek részt a 40. szüreti fesztivál,- és a 25 éves Kiskunhalas - Kronach testvérvárosi kapcsolat alkalmából.
Ady Endre utca: útfelújítás, csapadékvíz-elvezetés
Közélet

Ady Endre utca: útfelújítás, csapadékvíz-elvezetés

Töredezett burkolat, elégtelen csapadékvíz-elvezetés. A nagy forgalmat levezető Ady Endre utcára ráfér már a felújítás és a hiányzó csatornarendszer kiépítése. A hónap végén kezdődnek a munkálatok, amelyek várhatóan szeptember elejéig tartanak majd. A közlekedőktől türelmet kér az önkormányzat, amely 90 millió forintot fordít a beruházásra.
Halasi szerző főcímdala a Duna TV-ben
Közélet

Halasi szerző főcímdala a Duna TV-ben

Nagy megtiszteltetés érte a kiskunhalasi Mácskovics Szabolcsot, aki idén nyáron fog diplomázni a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz tanszékének zeneszerzés-hangszerelés szakán. Ő készíthette el a Duna Televízió egyik, a közelmúltban indult dokumentumfilm sorozatának, a 30 éve történtnek a főcímzenéjét. Munkáját kedd esténként az ország egész területén hallhatják a tévénézők.