Miért kapcsol be később a halasi közvilágítás?
Közélet

Miért kapcsol be később a halasi közvilágítás?

Több lakossági panasz is volt az elmúlt napokban a halasi közvilágításra. A probléma az, hogy egyes városrészekben később kapcsolódnak fel a fények, e miatt sötét van és veszélyes a közlekedés. A városháza tájékoztatót adott ki erről.

- Néhány napja akár 50 perces eltolódásokat lehet észlelni városrészenként a közvilágítás be- és kikapcsolása kapcsán. Az észrevételeket természetesen továbbította a városháza a szolgáltató felé a város honlapjáról és más médiafelületekről is elérhető közvilágításhiba bejelentő oldalon érkezett jelzésekkel együtt, Városunkban február 5-én került beüzemelésre az alkonykapcsolós közvilágítási vezérlési rendszer. A be- és kikapcsolások időpontját a szolgáltató munkatársai azóta is folyamatosan nyomon követik. A hétfői ellenőrzés során megállapításra került, hogy a helyi közvilágítási naptár szerinti vezérlés február 5. óta ténylegesen nem aktív, továbbá a rendszer további hangolására szükség van még- fogalmazott a közlemény.

A tájékoztató szerint a közvilágítási naptár eddig 10 napos ciklusokban adta meg, hogy mikor kell a közvilágításnak be- és kikapcsolnia. A városvezetés - figyelembe véve a lakossági jelzéseket - kérte az alkonykapcsolós rendszer kialakítását Kiskunhalason, hiszen elsősorban a téli időszakban jelentős volt alkalmanként az eltérés az időjárási és fényviszonyok függvényében a sötétedés és a bekapcsolási idő között. Ezzel együtt megváltozik a helyi hibabejelentő felület is, ahol már nem a közvilágítási naptárhoz igazodva lehet a hibajelzéseket megtenni. Szerdán a szolgáltató munkatársai ismételten tartanak egy helyszíni bejárást az alállomáson annak érdekében, hogy mihamarabb megszűnjenek a problémák. A szolgáltató Kiskunhalas Város lakosságának további szíves türelmét kéri az új vezérlési rendszer beállításáig- olvasható a közleményben.