Mikulásfutás és élőzene
Közélet

Mikulásfutás és élőzene

Szombaton kora délutántól várták a programok az érdeklődőket Kiskunhalas főterén. Az Adventi tér sorozat keretében idén is lehetett kocogni a jótékonysági Mikulásfutáson, néhány perccel ezelőtt pedig véget ért a kiskunhalasi 5nonBonds zenekar koncertje.

A szombati munkanap és a hideg idő ellenére a legkeményebb halasiak úgy döntöttek, hogy eljönnek Halas főterére és teljesítik az előre meghirdetett négy kilométeres távot a Mikulásfutás keretében.

14:45-től egy zenés bemelegítéssel lehetett rákészülni a futásra, kerékpározásra. Természetesen Mikulásnak öltözött résztvevők segítségével zajlott a közös torna.

A rajtot követően a lelkes csapat elindult és végigfutotta, kerékpározta a négy kilométert. Az út során nagy feltűnést keltettek városszerte a Mikulásruhás urak, hölgyek.

Sokan már előzetesen behozták a jótékonysági akcióra szánt adományaikat, de voltak, akik ma, a helyszínre hoztak csomagot. Elsősorban meleg ruhára, tartós élelmiszerre, tisztálkodási szerekre, játékokra és könyvekre volt szükség. Az adományokat a szervező Halasi Média és Kultúra kft. a Bernáth Lajos Kollégiumba, a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálathoz, valamint a Férfi Hajléktalan Szállóra juttatja el hétfőn délután.

A futás után jöhetett a minőségi élőzene, amit a 5nonBond zenekar tagjai prezentáltak. Az elmúlt évtizedek legismertebb slágereiből válogattak egy csokorra valót.

A szombati délutáni eseményekről az érdeklődők összefoglalót láthatnak a Halas TV hétfő esti híradójában.