Minden, amit az autókról tudni kell
Közélet

Minden, amit az autókról tudni kell

Knezsik István, az Autós Nagykoalíció vezetője tartott előadást Kiskunhalason Magyarok a világ járműgyártásában címmel. Az NKA elnöke hatalmas lelkesedéssel és konkrét példákkal, történetekkel fűszerezve a Református Imaházban várta a járművek iránt érdeklődőket.

- Az autók végigkísérik életünket. Amikor megszületünk, szüleink autóval visznek haza a kórházból, s amikor elhunytunk, utolsó utunkra is egy autó visz el bennünket. Sokan nem is tudják, hogy a kocsi szó egy magyar falu nevéből alakult ki, de azzal is kevesen vannak tisztában, hogy a Holdon ma is megtalálható két holdjármű tervezője magyar volt - mondta el előadása elején a vendég.

Abban minden jelenlévő egyetértett, hogy a járművek nagyban segítik mindennapjainkat, hiszen általuk sokkal gyorsabban eljuthatunk A-ból B-be.

- Legyen szó akár csak egy bevásárlásról vagy családi nyaralásról, az autók mindig mindenhol segítenek bennünket. Kicsi korom óta szeretem nézegetni a járműveket, hétvégente ott ülök a TV előtt, és nézem az autóversenyeket is. Érdekes ez az előadás, hiszen sok olyan dolgot megtudhattam a magyar feltalálókról, amikről korábban nem is hallottam - számolt be tapasztalatairól az egyik Szilády-gimnáziumba járó résztvevő.

Knezsik István az előadást követően a Hirling Lovasparkba ment, ahol egy látványos balesetszimuláción vehettek részt a halasi és környékbeli iskolások.

Hozzászólás (0)