Minden halasi háztartásba jusson ingyenesen egy mosható szájmaszk!
Közélet

Minden halasi háztartásba jusson ingyenesen egy mosható szájmaszk!

Szerdán egy esetben rendeltek el hatósági házi karantént Kiskunhalas területén. Többek között ez szerepel Fülöp Róbert legfrissebb tájékozatójában. Kiderült az is, hogy a mai piac rendben lezajlott, közel ötvenen dolgoznak több száz gyermek étkeztetésén. A polgármester közölte: a cél az, hogy minden kiskunhalasi háztartásba ingyenesen jusson legalább egy darab kimosható, többször használható védőeszköz. 

Ismét fontos információkat tartalmaz Fülöp Róbert polgármester tájékoztatója. A mai városvezetői közlemény beszámol a gyermekétkeztetésről, arról, hogy az önkormányzat tervei szerint minden halasi háztartásba jut egy többször felhazsnálható szájmaszk.

Tisztelt kiskunhalasiak!

A mai napon (2020. március 25.) újabb helyi intézkedés bevezetésére nem került sor. Azonban néhány fontos információt szeretnék Önökkel megosztani:

1. A délelőtti piac a szervezőkkel hétfőn egyeztetett keretek között zajlott. Köszönöm a rendezők, az árusok és a vásárlók együttműködését. Szombathoz képest sokat léptünk előre annak érdekében, hogy a jelenlegi helyzetben is piacot tarthassunk Kiskunhalason. Amennyiben újabb országos szigorításra nem kerül sor, szombaton meg lehet tartani a piacot, a maihoz hasonló keretek között.

2. Délelőtt látogatást tettem a Kuruc vitézek terén található főzőkonyhán:
- több mint 50 munkatársam és önkéntes segítő látja el a gyermekétkeztetés feladatait naponta
- ma 457 adag, holnaptól 560 adag ebéd indul innen útnak Városunk különböző pontjaira
- az igény folyamatosan növekszik
- bel- és külterületen egyaránt, minden óvodás és iskolás gyermek, aki igényelte az ebédet, házhoz szállítva kapja meg
- köszönöm minden résztvevő munkáját! (címképünkön)

3. A mai napon folytatódott a szájmaszkok gyártásának szervezése. Célom az, hogy minden kiskunhalasi háztartásba ingyenesen jusson legalább egy darab kimosható, többször használható védőeszköz. Az alapanyagot beszereztük, a varrási kapacitások jelentős részét lekötöttük. Ebben a témában még fogom Önöket tájékoztatni.

4. Közeleg az óvodai beiratkozások időpontja. Munkatársaimat arra kértem, néhány napon belül hozzanak létre egy olyan online felületet, amely lehetőséget ad a szülőknek arra, hogy személyes ügyintézési folyamatok nélkül adhassák le a szükséges adatokat.

5. Városunkban az elmúlt 24 órában egy személy esetében került hatósági házi karantén elrendelésre.

6. A Kiskunhalasi Semmelweis Kórházban továbbra is egy diagnosztizált, koronavírussal fertőzött beteget ápolnak.