Minden készen áll az adventi téren
Közélet

Minden készen áll az adventi téren

Az utolsó munkafázisokat végezték a mai nap folyamán az adventi díszbe öltözött Bethlen Gábor téren. Most már minden faház a helyén áll, felépítették a színpadot és a vásárosok is készülnek a holnapi nyitásra.

- Az élőkészületek már hét elején elkezdődtek, akkor építettük fel a faházakat. Ma a betlehem díszítése történt meg, a szakemberek pedig megépítették a színpadot és a hozzá tartozó technikát. Holnap elsősorban a gyermekeket várjuk, hiszen a főtéren lesz a Mikulás, de hétvégén is sok érdekességgel és sztárfellépőkkel lehet majd találkozni – árulta el Nánai Ádám, a Halasi Média és Kultúra Kft. programszervezője.

Ma délután dekorálták a betlehemet

Az Adventi tér elengedhetetlen része a gasztronómia. Idén is ízletes ételek és italok várnak a kilátogatókra. Voltak, akik már a mai napon szerették volna megkóstolni a kínálatot.

Dobos Janiék sok finomsággal készülnek

- Az emberek szinte már a holnapi napot sem akarják megvárni, ma többen is odajöttek hozzánk, hogy vásárolnának forró teát vagy éppen forralt bort. A tapasztalatok szerint ebben a hidegben a hurka és a kolbász a legkelendőbb étel a repertoárunkból, de a tarja, a csülök és a hekk is örök kedvenc. Italoknál a különféle forralt borokból fogy a legtöbb. Sokan veszik a fehér- és vörösborokat is – mondta Dobos János vállalkozó.

A legkisebbek végigmehetnek a szalmalabirintuson

Pénteken tehát megkezdődnek az adventi főtér programjai. Érdemes lesz már délelőtt kilátogatni a helyszínre, hiszen megnyitja kapuit a szalmalabirintus és mézeskalácsot is süthetnek majd a gyerekek. Délután fellép a Lyra együttes és a Bojtorján zenekar.