Minden mesterséget kipróbálhattak (galéria)
Közélet

Minden mesterséget kipróbálhattak (galéria)

Évek óta hagyomány a Vári Szabó István Szakképző Iskolában, hogy az ország számos középiskolájához hasonlóan megrendezik a Szakmák Éjszakája elnevezésű programot. Idén a Kőrösi úti épületkomplexum adott otthont az eseménynek.

A rendezvény este hat órakor kezdődött helyi vállalkozások bemutatkozásával. Kilenc kiskunhalasi telephelyű cég vezetője, képviselő beszélt a tevékenységükről, fő profiljukról. Ezt követően megindult az egyszerre több helyszínen zajló szakmai bemutató.

A résztvevő gyermekek és felnőttek kipróbálhatták, mit kell csinálnia például egy kőművesnek, egy autószerelőnek vagy éppen egy bolti eladónak. Külön érdekesség volt, hogy míg az elmúlt évkben főként a nyolcadik osztályos, továbbtanulás előtt álló fiatalok jöttek el a rendezvényre, idén sok alsó tagozatos, sőt óvodás nézelődő is volt.

- Nagyon örülünk, hogy ebben az évben is ilyen sokan döntöttek úgy, hogy ellátogatnak hozzánk. Gyakran tapasztaljuk, hogy az emberek fejében él egy kép arról, hogy milyen lehet a szakmák elsajátítása a mindennapokban, de amikor eljönnek ide, csomó dologra rácsodálkoznak. Sokan nem is sejtik, milyen sokszínű iskolánk szakmai kínálata, de azon is meg szoktak lepődni, hányféle eszközt használ egy-egy mesterember munkája során - mondta el kérdésünkre Szabó Edina, a házigazda iskola igazgatója, aki maga is ellátogatott több műhelybe is.

A programok sok érdekességet kínáltak, a legkitartóbb vendégek éjjel tizenegy óra előtt nem sokkal hagyták el az iskola épületét, élményekkel és finom falatokkal gazdagodva. A helyszínen készített felvételeinket hétfő esti Híradónkban mutatjuk meg.

Hozzászólás (0)