Már használható a Szent György téri fitneszpark (galéria)
Közélet

Már használható a Szent György téri fitneszpark (galéria)

A sportolni vágyók már birtokukba vehették Kiskunhalas második szabadtéri fitneszparkját. A Szent György téri létesítményben bizony nemcsak kánikulában lehet megizzadni. Az eszközök tesztelésére a Halas Fitness Egyesület versenyzőit kértük meg.

A Nemzeti Szabadidő-Egészség Sportpark program keretében újabb létesítményekkel gazdagodott Kiskunhalas. A napokban készült el teljesen a szabadtéri fitneszpark a Szent György téren. A mozgást kedvelők számára jó hír, hogy a ez már a második olyan helyszín, ahol speciális eszközökkel lehet hódolni a sport örömeinek. Azt, hogy a különböző eszközökkel, milyen gyakoraltokat lehet elvégezni, egy szemléltető ábra mutatja be. 

A pénteki edzést követően a Halas Fitness Egyesület versenyzőit kértük meg, hogy próbálják ki a parkot. A lányok nagy lelkesedéssel vetették bele magukat a tesztbe, sőt új gyakorlatokat is kreáltak. A versenyzők szerint hasznos eszközökről van szó, amelyeket azonban kánikula idején kora reggel érdemes inkább használni, merthogy a fém alkatrészek gyorsan átadják a kezeknek, lábaknak a forróságot. A fitneszpark része egy 48 millió forintos programnak, amelynek másik eleme a Bundzsák-sportközpontban megépített 400 méteres rekortán futókör.