Miniszteri elismerések a halasi egészségügyben (galéria)
Közélet

Miniszteri elismerések a halasi egészségügyben (galéria)

Csütörtökön a Pesti Vigadóban az Emberi Erőforrások Minisztériuma rendezvényén miniszteri elismeréseket adtak át. Kiskunhalasról Dr. Letoha Miklós főorvos, Dr. Horváth Attiláné vezető védőnő (címképen) és a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház Központi Műtő szakdolgozói munkaközössége részesült elismerésben.

Október 31-én, délelőtt 10 órakor Budapesten, a Pesti Vigadóban az Emberi Erőforrások Minisztériuma által tartott ünnepségen mások mellett kiskunhalasi egészségügyi szakembereket is díjaztak. Prof. Dr. Kásler Miklós miniszter köszöntőjét követően átadta a Batthyány-Strattmann László-díjakat.

Mások mellett Batthyány-Strattmann László-díjban részesült Dr. Horváth Attiláné kiskunhalasi vezető védőnő. Az elismerés indoklásában elhangzott, hogy 40 évet dolgozott a pályán. A szakmailag képzett vezető védőnő oktatói szerepet is vállalt munkássága során. Dr. Horváth Attiláné a Magyar Védőnők Egyesülete Kiskunhalasi Szervezetének alapítója, aki egyben az országos testület elnökségi tagja is.

Dr. Letoha Miklós belgyógyász, gastroenterológus főorvos Pro Sanitate díjban részesült. A hetvenhat éves Dr. Letoha Miklós az orvostudományi egyetem elvégzését követően 1968-tól a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház munkatársa, aki még az utóbbi években is aktívan dolgozott. Dr. Letoha a kiskunhalasi gastroenterológia alapítója, tevékenysége nagyban hozzájárult a jelenleg is kiválóan működő, önálló osztály megteremtéséhez - hangzott el többek között méltatásában. Elismerését távollétében Dr. Szepesvári Szabolcs, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház főigazgatója vette át dr. Csiki Zoltán helyettes államtitkártól.

Dr. Letoha Miklós és a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház Központi Műtő szakdolgozói munkaközössége elismerését Dr. Szepesvári Szabolcs a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház főigazgatója kezdeményezte és terjesztette a minisztérium elé. Az ünnepségen egy harmadik halasi érdekeltségű egészségügyi díj átadására is sor került, amelyet Kiskunhalas Város Önkormányzata részéről Fülöp Róbert polgármester kezdeményezett.

A Pesti Vigadóban tartott ünnepi eseményen a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház Központi Műtő szakdolgozói munkaközössége is díjat kapott. A díjat Tan Éva vezető műtős, szakasszisztens vette át a közösség nevében az államtitkártól. Az indoklásban elhangzott, hogy a Központi Műtő összeszokott, szakmailag elhivatott, új iránt elkötelezetett szakdolgozói munkaközössége minden nap tökéletes összhangban, igen magas kívánalmaknak is megfelelve szolgálják a műtétre szoruló betegeket.

A Kiskunhalasi Semmelweis Kórház a kitüntetettek tiszteletére később külön ünnepséget rendez majd - tudtuk meg -, amelyről a Halas TV, a Halasi Tükör és a www.halasmedia.hu hírportál is részletesen tájékoztatja nézőit, olvasóit.

Kép-szöveg: Kovács Iván