Mit mutassunk meg Halas értékeiből?
Közélet

Mit mutassunk meg Halas értékeiből?

A közeljövőben Kiskunhalason forgat majd az ország településeit bemutató Hazahúzó című műsor stábja. Még ez után fogják összeállítani, hogy milyen helyszíneket keressen fel a forgatócsoport. Kiskunhalas polgármestere a lakosságtól is várja a javaslatokat.

Mit mutassunk meg Halas értékeiből? - erre várja a javaslatokat Halas polgármestere Fülöp Róbert. A városvezető a közösségi oldalán tette közzé a felhívást. Mint írta: a közeljövőben városunkban fog forgatni a Hazahúzó stábja. Arra kérem Önöket tervezzük meg közösen, hogy városunk mely természeti kincseit, épített örökségét vagy kulturális-közösségi értékeit mutassuk meg a nagyvilágnak? Hozzászólásban vagy egyéni üzenetben köszönettel várom javaslataikat!

A felhívásra már több ötlet is érkezett, de még továbbra is meg lehet tenni a javaslatokat. Az eddigi lakossági javaslatok között szerepelnek a város kiemelt turisztikai célpontjai, így a Csipkeház, a Thorma János Múzeum, a Sóstó és a szélmalom. Van, aki a víztornyot, a Felsőszállási tanösvényt, a csillagvizsgálót, a Hirling József Lovasparkot, vagy a mozit és annak színháztermét ajánlja. Az ötletek között szerepelnek a templomok, a citerások, a Szilády Áron Gimnázium, a hagyományőrző és néptánc csoportok, illetve a Magyarok Vására, amely országos hírnévre tett szert.