Modernizálták a Kuruc vitézek téri főzőkonyhát (galéria)
Közélet

Modernizálták a Kuruc vitézek téri főzőkonyhát (galéria)

Néhány hét leforgása alatt, halasi vállalkozók szakértelmének és szorgalmának köszönhetően megújult a Kuruc vitézek téri főzőkonyha. A beruházást az önkormányzat által biztosított forrásból a Költségvetési Intézmények Gazdasági Szervezete bonyolította le. Stírné Prikidánovics Tímea intézményvezető arról is beszélt a szerda délelőtti bejáráson, hogy a városi tálalókonyhában is történnek fejlesztések.

- Azt gondolom, hogy jó döntést hoztunk néhány évvel ezelőtt, amikor elhatároztuk, saját magunk oldjuk meg az intézményeink étkeztetését. Ráadásul pénzt is tudtunk költeni a fejlesztésekre annak érdekében, hogy minél finomabb ételek készüljenek el a konyháinkon - fogalmazott Fülöp Róbert polgármester szerdán délelőtt, a Kuruc vitézek téri óvodában. A Költségvetési Intézmények Gazdasági Szervezete által működtetett főzőkonyha teljesen megújult az elmúlt hetekben, a városvezetőt Stírné Prikidánovics Tímea intézményvezető tájékoztatta a beruházás részleteiről. A munkálatok, mint arról korábban beszámoltunk, július elején kezdődtek.

A felújítást halasi vállalkozók végezték, mégpedig precízen és határidőre. Aki korábban járt a konyhában, most rá sem ismer. Nem volt könnyű dolga a kivitelezőknek, mert alaposan elhasználódott minden az elmúlt évtizedekben. A víz- és szennyvízvezetékeket, de az elektromos hálózatot is teljesen lecserélték, illetve új burkolatokat kapott a főzőtér. Stírné Prikidánovics Tímea érdeklődésünkre elmondta, a KIGSZ Lomb utcai, Bajza utcai és Kuruc vitézek téri főzőkonyhájában iskolaidőben 2600-2800 adag készül, ebből közel 900 a most felújított helyszínen. Az is kiderült, hogy a tálalókonyhákba is új eszközöket szereztek be. Toábbi részletek a szerda esti híradóban.