Mozgalmas év elé néz a Hirling Lovaspark
Közélet

Mozgalmas év elé néz a Hirling Lovaspark

A Magyar Lovas Szövetség Díjugrató Szakágának vezetői gyűltek össze azon a szakmai fórumon, ahol többek között értékelték a 2018-as évet, és terveket készítettek az elkövetkező 12 hónapra is.

- Most jött el annak az ideje, hogy a 2019-es szabályzatról és a versenynaptárról elmondjuk véleményünket. Azt szeretnénk, ha január elsejére lenne egy olyan díjugrató szabályzatunk, valamint naptárunk, amiben benne vannak a legrangosabb hazai megméretések, valamint a külföldi nagy versenyek is. E mellett ilyenkor beszéljük át a mögöttünk lévő hónapok tapasztalatait. Komoly reformokon ment át a jelenleg érvényben lévő szabályzatunk, ezen szeretnénk most finomítani, tovább csiszolni a részleteit. A cél, hogy a lovaknak, lovasoknak, versenyzőknek, rendezőknek a lehetőség szerinti legjobb feltételeik legyenek jövőre- mondta el kérdésünkre a helyszínen Szotyori Nagy Kristóf, a Magyar Lovas Szövetség Díjugrató Szakbizottságának elnöke.

A szakmai fórumon arra is fényderült, hogy a 2019-es év igen eseménydús lesz lovas szempontból városunkban.

- Áprilisban rajtengedély vizsgával szeretnénk kezdeni, május elsején és az azt megelőző hétvégén ismét nemzetközi versenyt rendezünk Kiskunhalason. Ezt követően kéthetente lesznek hol regionális, hol országos megméretések a halasi pályán. Október elsején tenyészversenyt szervezünk, e mellett minden hónapban szabadidős versenyek valósulnak majd meg. Bízom abban, hogy ha egy év múlva beszélgetünk majd ugyanezen kereteken belül, akkor azt mondhatom majd el, hogy soha annyi lovasverseny nem valósult még meg egy esztendő alatt Kiskunhalason, mint 2019-ben – árulta el Juhász Tibor, a Magyar Lovas Szövetség elnökségi tagja.