Munkahelyteremtő beruházásokra biztatják a vállalkozókat
Közélet

Munkahelyteremtő beruházásokra biztatják a vállalkozókat

Február 9-ig lehet pályázni. Munkahelyteremtő beruházásokra biztatják a térség vállalkozóit, amihez vissza nem térítendő támogatást lehet igényelni. A program részleteiről a napokban a Járási Hivatal foglakoztatási osztályánál – ismertebb nevén a munkaügyi központban - tartottak tájékoztatót.

- Ez év január 6-án jelent meg a mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak pályázata. 5 milliárd forint áll rendelkezésre erre a célra a Nemzeti Foglalkoztatási Alapból. Szeretnénk, ha Halasról és a térségből is minél többen élni tudnának ezzel a lehetőséggel – mondta Vilonya Balázs a Kiskunhalasi Járási Hivatal Foglakoztatási Osztályának vezetője. – Mindenkit arra bíztatok, hogy nézzen utána a feltételeknek, ezt meg lehet tenni az interneten, de a foglalkoztatási osztályok munkatársai is rendelkezésre állnak – fűzte hozzá.

A fórumon megjelentek számából és az előzetes érdeklődésekből arra lehet következtetni, hogy a vállalkozások részéről van érdeklődés a támogatási forma iránt. A vállalkozásoknak viszonylag gyorsan kell dönteni a jelentkezésről, hiszen február 9. a határidő. A jelentkezéseket a Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályához kell eljuttatni.

Hozzászólás (0)