Nemzetiségi Szüreti Fesztivál – közös mulatás a Vásártéren
Közélet

Nemzetiségi Szüreti Fesztivál – közös mulatás a Vásártéren

Nagy buli volt a Vásártéren szombat délután a Nemzetiségi Szüreti Fesztiválon. Népszerű előadók váltották egymást a színpadon. Szűcs Csaba alpolgármester szerint a rendezvény elérte a célját, vagyis származásától függetlenül mindenki együtt mulatott.

Az eddigi legnagyobb rendezvényt tartották a hétvégén, a Vásár téren. Már évek óta hagyomány, hogy a Halasi Szüreti Fesztivállal párhuzamosan Nemzetiségi Szüreti Fesztivált is tartanak.

A rendezvény hivatalos megnyitóján Bányai Gábor országgyűlési képviselő, Fülöp Róbert polgármester, Szűcs Csaba alpolgármester és Szőke Sándor a Városért Közalapítvány elnöke is megosztotta ünnepi gondolatait.

Idén különösen sok népszerű előadót hívtak. Bódi Csabi volt az első meghívott fellépő és megtelt a Vásár tér mire a Kossuth-díjas Bangó Margit és zenésztársai a színpadra léptek.

A művésznő elmondta, hogy örömmel tett eleget a meghívásnak, a régi szüretek és szüreti mulatságok szép emlékek a számára és nagyon fontosnak tartja a fesztivál célját, vagyis azt, hogy ne legyenek előítéletek, a romák és a magyarok ismerjék meg egymás kultúráját. Ugyanígy vélekedett erről a következő fellépő, Kis Grófó is.

Az előadók fergeteges hangulatot teremtettek a Vásártéren, sokan táncra perdültek és énekelték együtt a slágereket. Ám mire Bódi Guszti és Margó megérkezett sajnos a sötét esőfelhők is, így idő előtt vége lett a mulatságnak.