Nincs félmilliós büntetés az időseknek, Halason is egyre több a rémhírterjesztő
Közélet

Nincs félmilliós büntetés az időseknek, Halason is egyre több a rémhírterjesztő

Félmillió forintos büntetés azoknak a 70 év felettieknek, akik kilépnek az utcára. Ez csak egy azok közül a rémhírek közül, amelyek futótűzként terjednek a világhálón. A városháza már bejelentést is tett a rendőrségen e miatt, Fülöp Róbert polgármester pedig közleményben figyelmeztetett, aki valótlanságokat terjeszt, bűncselekményt követ el.

Egyre több rémhír lát napvilágot a világhálon. Ma például több százas megosztást generált az a fals információ, amely 500 ezer forintos büntetéssel riogatta azokat a 70 év feletti kiskunhalasiakat, akik kilépnek az utcára. A városháza is megelégelte ezt, rendőrségi bejelentést tett. Fülöp Róbert polgármester is megszólalt a témában.

Tisztelt kiskunhalasiak!

Sajnos az elmúlt néhány nap során, de főleg az elmúlt 24 órában súlyosan elszaporodtak az interneten a különböző rémhírek. Akik ezeket terjesztik és azok, akik útjára indítják: bűncselekményt követnek el. Minden esetben (ma már több alkalommal) ezeket azonnal jelezzük a rendőrségnek! Nekik is és nekünk is sokkal, de sokkal fontosabb dolgaink vannak most, mint hogy néhány bajkeverő agymenésével foglalkozzunk.

Szépen kérem önöket, hogy a helyi szintű döntések kapcsán az oldalam mellett csak a hiteles és legálisan működő hírportálokat tekintsék hiteles forrásnak. Országosan pedig az alábbi oldalt: https://koronavirus.gov.hu

A nyugdíjasokat félmillió forintos büntetéssel fenyegető posztot már törölte a szerző a közösségi oldalról, miután Kuris István László alpolgármester szólt neki. Addigra több mint 400 megosztást kapott.