(►) Online zajlik az idei Egyetemes imahét
Közélet

(►) Online zajlik az idei Egyetemes imahét

Vasárnaptól vasárnapig lehet majd hallgatni az igehirdetéseket. Ezen a hétvégén kezdődik meg a 2021-es Egyetemes Imahét, azonban a vírushelyzet miatt természetesen ez a program is az online térbe költözik. A hívek január 17-étől nyolc napon át, este hat órától láthatják a Halas Televízióban az egyházi vezetők igehirdetéseit.

Most vasárnap, január 17-én kezdődik meg az idei Egyetemes Imahét. A nyolc estén át tartó vallási sorozat a vírushelyzet miatt ebben az évben az online térbe költözik. Vasárnaptól minden este 18 órától a Halas Televízióban, felvételről lesznek láthatóak a különböző egyházi vezetők igehirdetései.

- Mindenkinek másképp telnek ezek a hónapok. Ezért próbálunk most a hiányokból és a nehézségekből valami előnyt kovácsolni. Személyesen nem tudunk találkozni a hívekkel, de több kommunikációs csatorna is bekapcsolódik a folyamatba annak érdekében, hogy minél többekhez eljuthassanak ezek a fontos gondolatok. A Halas Televízió, a Halas Rádió és az Áldás békesség - Kiskunhalas YouTube csatorna is közvetíti esténként az igehirdetéseket – árulta el Bödecs Pál, a Kiskunhalasi Református Kollégium elnöke.

Hozdik Zsolt kanonok, plébános szerint is fontos, hogy az emberek, még ha csak online tehetik is meg, imádkozzanak közösen az ilyen nehéz időkben is.

- Úgy látom, hogy ezekben a nehéz időkben bármilyen emberi kapcsolat nagyon sokat számít. Mindenki, aki hisz Krisztusban, az igyekszik odafigyelni a róla szóló tanításokra. Felekezeteink között néha vannak hangsúlybeli különbségek, de a hívek jól tudják, hogy Jézus Krisztus ugyanaz mindannyiunk számára. Ez a hét pontosan arról szól, hogy amit lehet együtt tenni, amit lehet együtt imádkozni, amit lehet együtt ünnepelni, azt tegyük meg közösen – fejtette ki a kanonok, plébános.

Az első egyházi alkalom január 17-én, vasárnap 18 órától lesz látható a Halas Televízió műsorán.