Önök adták, mi eljuttattuk a rászorulókhoz
Közélet

Önök adták, mi eljuttattuk a rászorulókhoz

Mint arról már beszámoltunk, a szombati munkanap és a hideg idő ellenére a legkeményebb halasiak úgy döntöttek, hogy teljesítik az előre meghirdetett négy kilométeres távot az idei Mikulásfutás keretében. A mozgás mellett természetesen az adománygyűjtés is fontos részét képezte az akciónak. A csomagok pedig időközben már el is jutottak az előre meghatározott intézményekhez.

Elsősorban meleg ruhára, tartós élelmiszerre, tisztálkodási szerekre, játékokra és könyvekre volt szükség. A futás napján is sokan hoztak csomagokat a főtérre, de voltak, akik már előre összegyűjtötték és a Halas Tv szerkesztőségében leadták adományaikat.

A szervező Halasi Média és Kultúra Kft. munkatársai először a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálathoz vittek csomagokat. Nánai Ádám programszervező szerint az akció idén is megmozgatta a halasiakat.

- Az már a futás előtti napokban is jól látszódott, hogy sokan szeretnének segíteni embertársaikon. Pár nap alatt rengeteg adomány gyűlt össze. Bízom benne, hogy sokak karácsonyát sikerült ezekkel a csomagokkal sokkal szebbé tennünk – nyilatkozta Ádám.

Mint a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatnál megtudtuk, idén valóban sokan döntöttek úgy, hogy segítik a rászoruló halasi családokat.

- Jelenleg 72 doboz vár arra, hogy rászoruló családokhoz eljuttassuk őket. Továbbra is szeretettel várjuk a felajánlásokat. Lehetőség szerint december 18-ig kellene behozni hozzánk a csomagokat, mert így tudjuk garantálni, hogy karácsonyig meg is kapják a családok. Mindig szükség van meleg ruházatra, tartós élelmiszerre, gyermekjátékokra és mesekönyvekre – tudtuk meg Erdődi Anita szakmai vezetőtől.

Az adományok átadásának második helyszíne a Férfi Hajléktalanszálló volt. Ide többek között meleg ruházatot és egy televíziót sikerült vinni.

Ezt követően jöhetett a Bernáth Lajos Kollégium. Az ott lakó gyerekek örömmel vették szemügyre új játékaikat, könyveiket, majd pedig megkóstolták a finom mézeskalácsokat is.

- Igazán hálásak vagyunk mindenkinek, aki ajándékot küldött most a gyerekeknek. Ami igazán nagy öröm, hogy többen is vannak olyanok, akik nem csak karácsonykor, hanem év közben is segítenek bennünket. Vannak névtelen adományozóink is, és olyanok is, akik rendszeresen jönnek hozzánk adományokkal. Békés ünnepeket kívánunk mindenkinek, köszönjük a támogatást – mondta Nagy Ernő kollégiumigazgató.

A kollégisták hatalmas KÖSZÖNJÜK SZÉPEN kiáltással hálálták meg a lelkes halasi emberek segítségét.