Összefogtak a harkakötönyiek, megszépül az ovi udvara
Közélet

Összefogtak a harkakötönyiek, megszépül az ovi udvara

Rá sem ismernek majd a gyerekek a harkakötönyi óvoda udvarára, szülői összefogással lecserélték a régi játékokat és újak kerülnek a helyükre. Brassó Imre Albert polgármester arra kérte az ovisok szüleit, jöjjenek el és segítsenek kialakítani azt a környezetet, amelyre egy pályázatnak köszönhetően most meg vannak az anyagi források. A munkálatok szombaton kora reggel kezdődtek, a helyszínen volt Mák Kornél, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke is.

A harkakötönyi Szent Ágoston Katolikus Általános Iskola és Óvoda intézményébe a közel 40 általános iskolás diák mellett 18 óvodáskorú gyermek jár. A település önkormányzata az elmúlt esztendőkben több fejlesztést is végrehajtott az épületkomplexumokon. Most az ovi udvara szépülhet meg.

Brassó Imre Albert polgármester és dr. Mák Kornél megyei alelnök

Brassó Imre Albert a település polgármestere elmondta, összesen ötmillió forintot fordíthattak az új játékok beszerzésére. Ezek telepítéséhez kérték az ovisok szüleinek a segítségét. Az udvaron legalább 30 esztendős játszóeszközök is voltak, ezek cseréjét már nem lehetett tovább halogatni.

- Most vannak itt segíteni olyan apukák, akik még gyerekként ezeken a játékokon játszottak- tette hozzá a polgármester, így nagy öröm, hogy a gyermekeiknek most ők maguk is játszóteret építhetnek.

A közösségi összefogásnak köszönhetően az előkészített terepre a szakemberek egy nap alatt le tudták telepíteni a játékokat. Mint megtudtuk, a gyerekek legkorábban egy hét múlva játszhatnak majd a már megfelelően kialakított, a műszaki előírásoknak megfelelő játszótéren.

További részletek hétfőn 19 órakor a Halas Televízió Híradójában.