Őszi lombgyűjtés lesz
Közélet

Őszi lombgyűjtés lesz

A jövő hét végén kezdődik Halason az őszi lombgyűjtési akció. Egy-egy hétvégére a város nyolc pontjára kerülnek majd ki konténerek, ugyanúgy, mint az előző években. Az önkormányzat és a Városgazda Zrt. a lakosság együttműködését kéri. Fontos tudnivaló, hogy a gyűjtőpontokon kizárólag zöldhulladékot lehet elhelyezni.

Ilyenkor ősszel hatalmas mennyiségű zöldhulladék keletkezik Halas közterületein. Ebben az időszakban sok halasi lakos fordít gondot arra, hogy a háza előtti területen összegyűjtse a faleveleket, ennek nem csak esztétikai okai vannak, az is fontos, hogy az eső ne tudja a leveleket a vízelvezető csatornákba mosni. Az összegyűjtött falevelek elhelyezését a város több pontjára kihelyezett konténerek segítik majd mivel az önkormányzat és a Halasi Városgazda Zrt. idén is megszervezte az őszi lombgyűjtési akciót.

Felhívják a lakosság figyelmét, hogy a gyűjtőpontokra csak zöldhulladékot szállítsanak, kommunális, veszélyes, elektronikai hulladék, valamint építési törmelék lerakása TILOS.

A városháza tájékoztatása szerint a zöldhulladék (falevél) ingyenes elhelyezésére pénteki napokon 12:00-17:00, szombati és vasárnapi napokon pedig 08:00-17:00 óráig lesz lehetőség az alábbi helyeken és napokon. 

2019. október 25-től 27-ig:

1. Esze Tamás Lakótelep (Élelmiszerbolt előtti parkoló)

2. Radnóti utcai kiserdő (Kölcsey u. Kassa u. sarka)


2019. november 1-től 3-ig:

3. Kőrösi út – Széchenyi utca (53-as) sarka (Panyova mellett)

4. Kárpát u. – Széchenyi u. – Kisfaludy u. sarka


2019. november 8-tól 11-ig:

5. Kertváros-Kanizsa téri parkoló

6. Római Kat. Temető oldala (Baross u. és Berzsenyi u. sarka)


2019. november 15-től 18-ig:

7. Szabadság tér (Felsővárosi Iskola előtt)

8. Kálvin tér

A zöldhulladék elhelyezésének egyéb módjai is vannak. Kisebb mennyiségben a lakosság továbbra is ingyen beszállíthatja zöldhulladékát a felüljáró mellett található Kiskunhalasi Lakossági Hulladékudvarba (Kiskunhalas, Ipari park, nyitva: kedden 8:00-12:00-ig, szerdán 14:00-18:00-ig, csütörtökön 08:00-12:00-ig, pénteken 14:00-18:00-ig, valamint szombaton 8:00-12:00-ig), nagyobb mennyiségben, térítés ellenében pedig a Szegedi úti Kiskunhalasi Regionális Hulladékkezelő Központban (Kiskunhalas Külterület, Alsószállás puszta 0995/12, nyitva hétfőtől szombatig 7:00-15:00-ig) is átadható a zöldhulladék. A városháza környezetvédelmi ügyintézője Baics Tamás ahol megoldható ott javasolja a komposztálást is.

A szervezők a gyűjtési akcióban kérik a lakosság aktív közreműködését, hogy a város területéről így begyűjtött lomb komposztálásával a környezet számára értékes tápanyag keletkezhessen.