Pista, te egy igazi showman vagy! (galéria)
Közélet

Pista, te egy igazi showman vagy! (galéria)

Zsivánovics István volt a vendége a Forrás-Új Tükör Klub keddi összejövetelének. Jövő év nyarán lesz ötven éve annak, hogy elkezdte a gépjárművezetőket oktatni Kiskunhalason, ehhez mérten is igen tartalmas és szórakoztató beszélgetés volt a kedd esti rendezvényen. Nem véletlen, hogy az egyik hozzászóló szerint Zsivi egy igazi showman.

Ha valakit a becenevén ismernek és így emlegetnek városszerte, az egyfajta elismertséget is jelent. Zsivánovics István, Zsivi közkedveltségéhez egy derűs, jó kedélyű személyiség, barátságos hozzáállás, pontosabban hozzáülés párosul. Az ülés szó azért jogos, mert gépjárművezető-oktatóként leginkább ebben a testhelyzetben találkozik emberekkel. A kedd esti Forrás-Új Tükör Klub rendhagyó módon az Európai Mobilitási Hét zárórendezvénye is volt, a témát pedig egy érdekes, élménygazdag életút és a város közlekedési morálja, forgalmi rendje szolgáltatta.

Zsivánovics István 1971. nyarán kezdte el a gépjárművezetőket oktatni. Tanítómestere a legendás Nagy Benci bácsi volt, akitől elleste az alapvető fortélyokat egy autó hátsó üléséről. A hallgatóság soraiban több egykori tanítványai is volt, akik bólogatással adtak nyomatékot Zsivi szavainak. Beszélt a kerékpárosokról, akik ugyanúgy a forgalom szereplői, mint az autósok, azokról a sofőrökről, akik elfelejtik, hogy mit is jelent a STOP tábla és a mostanság vitatémát jelentő elektromos kétkerekűekről is kifejtette véleményét. Szerinte alapvető az, hogy a közlekedés egy társasjáték, amelyben minden szereplőnek oda kell figyelnie. Elárulta azt is, hogy mostanság sokat sétál a feleségével, gyalogosan pedig kicsit más a világ. A beszélgetést követően az igen szuggesztív és élményszerű mondatok után Kocsis István, aki maga is Zsivánovics-tanítvány volt, megjegyezte: bizony Zsivi egy igazi showman. További részletek a jövő szerdai Halasi Tükörben.