Polgármester: nem lesz vásár, elindul a szájmaszkok varrása
Közélet

Polgármester: nem lesz vásár, elindul a szájmaszkok varrása

Újabb betegnél diagnosztizálták a koronavírust, így három pácienst ápolnak a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház SZTE Oktatókorháza fertőző osztályán. Többek között ez derült ki Fülöp Róbert polgármester néhány perccel ezelőtti bejelentéséből. Nem lesz vásár sem és a jövő héten indul a szájmaszkok gyártása.

Újabb intézkedést jelentett be Fülöp Róbert. Kiskunhalas polgármestere közölte, hogy megtiltotta a vásárokat megtartását, a döntés visszavonásig érvényes. Ugyanakkor az is kiderült, hogy jövő héten elindult a szájmaszkok gyártása, amelyekhez ingyen juthatnak hozzá a halasi lakosok. Eggyel nőtt a betegek száma a Kiskunhalasi Semmelwei Kórház fertőző osztályán.

Tisztelt kiskunhalasiak!

A koronavírus okozta veszélyhelyzetre tekintettel a mai naptól visszavonásig megtiltom a Harangos téren vásárok megtartását. Tisztelettel kérem a helyi, alapvető élelmiszereket árusító termelőket, hogy értékesítési céllal, ezen döntés visszavonásáig, a piacot használják.

A holnapi napon több mint 20 fő közreműködésével megkezdődik a kiskunhalasi lakosságnak készülő, ingyenes maszkok gyártása. Ezek folyamatos kiosztásáról a jövő héten intézkedem.

A mai napon újabb személyek esetében nem került hatósági házi karantén elrendelésre.

A Kiskunhalasi Semmelweis Kórházban jelenleg három diagnosztizált, koronavírussal fertőzött beteget ápolnak. Egyikük sem kiskunhalasi lakos.