Polgármesterekkel egyeztet a megyei közgyűlés elnöke
Közélet

Polgármesterekkel egyeztet a megyei közgyűlés elnöke

Minden járásba ellátogat és a megye minden polgármesterével tanácskozik. 11 napos megyei körútra indult Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke. Főként a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program, vagyis a TOP-os keretből történő fejlesztések, beruházások szerepelnek az egyeztetések középpontjában.

Rideg László megyei elnök kedden érkezett Halasra és a városháza tanácstermében az önkormányzatok által benyújtott pályázatokról, az azokkal kapcsolatos tennivalókról, valamint a felmerülő kérdésekről folytatott megbeszélést a települések vezetőivel.

- A megyei önkormányzat koordinálásában benyújtott pályázatok döntő többsége már támogatásban részesült, sőt sok program már a megvalósítás időszakánál tart, és ilyenkor adódik a legtöbb részletkérdés, ilyenkor válnak szükségessé a pontosítások - mondta Rideg László a látogatása céljáról.

A támogatásokból sokféle cél valósul meg a településeken. Többek között az önkormányzati épületek energetikai korszerűsítésére, a bölcsődék, az óvodák, az iskolák épületeinek felújítására, a csapadékvíz elvezetés problémáinak kezelésére, az ipari parkok kialakítására, kerékpárutak építésére, valamint orvosi rendelők felújítására és szociális alapellátások fejlesztésére nyílik lehetőség.

Halas is többféle beruházásban érintett, de Fülöp Róbert polgármester a Kertvárosban helyet kapó új óvoda építését emelte ki az egyik legfontosabbként.

Hozzászólás (0)