Polgármesteri döntés: lesz piac, szigorú feltételek mellett
Közélet

Polgármesteri döntés: lesz piac, szigorú feltételek mellett

Az árusoknak szájmaszkot és kesztyűt kell viselniük, ez csak egy azok közül a feltételek közül, amelyeket Fülöp Róbert polgármester szabott meg azért, hogy szerdán is lehessen piac. A városvezető azt is jelezte, hogy továbbra is egy beteget ápolnak a Semmelweis Kórházban koronavírus-fertőzés miatt.

Legyen-e piac vagy ne legyen piac? Ez volt az elmúlt napokban az egyik legtöbbet feltett kérdés. Fülöp Róbert polgármester szombaton jelezte, hétfőn egyeztet és ezt követően hoz döntést a jövőbeni működéssel kapcsolatban. Íme a legfrissebb közlemény, a városvezető intézkedéseivel.

Tisztelt kiskunhalasiak!

A mai napon (2020. március 23.) hozott intézkedések:

1. Ahogyan szombaton ígértem, a piac nyitva tartása kapcsán a mai napon egyeztettünk az üzemeltetővel. Itt kettő fontos célunk és feladatunk van: a veszélyhelyzetre való tekintettel a fertőzésveszély csökkentése és a helyi termelők védelme. Ennek értelmében az a döntés született, hogy a szerdai napon a piac az alábbi intézkedések mellett nyithat ki:
- kötelezővé tesszük az árusok számára a maszk és a kesztyű használatát
- az árusokat arra kérjük, hogy a termékek pakolását és a pénzkezelést külön személy végezze
- a piac kereteit figyelembe véve, a lehető legnagyobb távolságot kell az árusok között kialakítani
- a piac nyitva tartása alatt végig hangosbemondón kell a vásárlókat tájékoztatni a veszélyhelyzetben szükséges magatartási normákról
Az alábbiak végrehajtásának ellenőrzésével megbíztam az önkormányzati rendészet vezetőjét. A szerdai napon a piacot megerősített közterület-felügyelői létszámmal biztosítjuk.

2. Az időskorúak tájékoztatása újabb elemmel bővül: szerdától posta által kézbesített szórólapokon tájékoztatjuk a külterületeken élőket.

Egyéb fontos információk:

1. Az elmúlt 24 órában nem változott azon személyek száma, akik esetében hatósági házi karantén került elrendelésre városunkban.

2. Kiskunhalasi Semmelweis Kórházban továbbra is egy diagnosztizált, koronavírussal fertőzött beteget ápolnak. Állapota változatlanul stabil.