Polgármesteri gratuláció a Fazekas-iskolában
Közélet

Polgármesteri gratuláció a Fazekas-iskolában

Országos harmadik helyezést értek el a Fazekas Mihály Általános Iskola diákjai a Hungaria Nostra épített és természeti környezet védelmére kiírt pályázatán. A tanév végéhez érve Halas polgármestere személyesen is gratulált a fiataloknak. A diákok a város épületeit örökítették meg sokféle színt használva.

Halasi épületek diákszemmel. A Fazekas iskola alkotói – Jakabfi Mátra és Kovács Ibolya tanítványai - országos harmadik helyet hoztak el a Fiatalok az épített és természeti környezet védelméért pályázatról. Több jellegzetes helyi épületet is megörökítettek a diákok, ám nem úgy, ahogy azokat a valóságban látni, hanem úgy mintha egy színes mesevilágban állnának. A halasi csapat 400 pályamunka közül hozta el a harmadik helyezést. A fővárosban a Budai várban volt a díjátadó.

Az ügyes diákoknak Halas polgármestere személyesen is gratulált, mint mondta, fontosnak tartja az ilyen eseményeket és büszkeséggel tölti el, hogy a most záruló tanévben milyen szép eredményeket értek el a város iskolái és diákjai.

- Jövőre Halas lesz a házigazdája a Hungaria Nostra, vagyis a Város- és Faluvédők Szövetsége éves találkozójának. Ezen az eseményen is ki lesznek állítva a diákok alkotásai a város épületeiről – mondta Babud László a Kiskunhalasi Városvédő és Városszépítő Egyesület elnöke, aki szintén büszke a Fazekas-iskola diákjainak sikerére.