Pünkösdi egyházi események Halason
Közélet

Pünkösdi egyházi események Halason

Pünkösdre készülnek az egyházak. A miséken, istentiszteleteken ügyelnek a biztonsági előírásokra, például a szájmaszk használatát kérik a hívőktől. Több felekezet az elmúlt hetek gyakorlatához képest az internet segítségével közvetíti is a kiemelt szertartásokat.

Pünkösdkor a szentlélek eljövetelére, az egyház születésére emlékeznek a halasi katolikusok is. Pünkösd ünnepélyes nagymiséjét vasárnap 10 órakor tartják az Alsóvárosi katolikus templomban. Június 1. hétfő Mária az egyház anyja ünnepe. Két éve vezették be ezt az új ünnepet. Mária tiszteletére hétfőn 10 órakor kezdődik az ünnepélyes mise a katolikus templomban.

A halasi református templomban vasárnap délelőtt 10 órakor tartanak úrvacsorás istentiszteletet az aktuális előírások betartásával. Azt kérik a hívektől, hogy vigyenek magukkal szájmaszkot. Pünkösd hétfőre szabadtéri alkalmat terveztek, de a várható rossz időjárás miatt ez bizonytalanná vált. Valószínűleg az imaházban lesz zenés istentisztelet és főzés, étkezés az imaház mellett szabadtéren. A hétfői eseményről a vasárnapi istentiszteleten adnak pontos tájékoztatást.

A Kiskunhalasi Evangélikus Gyülekezet is ismét tart a helyi imaházban istentiszteleteket és közösségi alkalmakat. Pünkösd ünnepén 10 órakor lesz az imaházban istentisztelet rövidített formában.

A Kiskunhalasi Baptista Gyülekezet május 31-én, pünkösd vasárnap ünnepi istentiszteletre várja a híveket. A szertartás 9 óra 30 perckor kezdődik.