Rangos díjat kapott dr. Huri Anikó
Közélet

Rangos díjat kapott dr. Huri Anikó

A régió gyermekgyógyászatának szolgálatában végzett kiemelkedő munkásságáért kapott elismerést dr. Huri Anikó főorvos, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház csecsemő- és gyermekosztályának korábbi vezetője.  A díjat a Szegedi Gyermekklinika jelenlegi vezetője, Dr. Bereczki Csaba egyetemi docens adta át a Magyar Gyermekorvosok Társasága Dél-Magyarországi Decentrumának Tudományos Ülésén a doktornőnek.

A Dél-Magyarország Gyermekgyógyászatának Szolgálatáért Díjat vehette át dr. Huri Anikó főorvos, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház csecsemő- és gyermekosztályának volt vezetője. Az elismerést a Magyar Gyermekorvosok Társasága Dél-Magyarországi Decentrumának Tudományos Ülésén kapta meg a kiváló szakember. A kitüntetést  Szegedi Gyermekklinika jelenlegi vezetője, Dr. Bereczki Csaba egyetemi docens adta át pénteken, akivel a főorvosnő kiváló szakmai kapcsolatot ápol. A díjat idén először ítélték oda az arra méltó gyermekgyógyászoknak, akiket kiemelkedő munkásságuk érdemessé tett az elismerésre. 

Dr. Huri Anikó négy évtizede dolgozik a halasi kórház gyermekosztályán, ez volt eddigi egyetlen munkahelye, tíz évet pedig ő állt az osztály élén. Mindig igyekezett megőrizni az osztály szakmai színvonalát illetve emelni is azt, az elmúlt évtizedben 10-12 rezidenst csábított az intézménybe, ráépített szakvizsgák letételére inspirálta a szakorvosokat. Eszközökre pályázott, minden évben sikerült új műszert beszerezni a K&H Gyógyvarázs pályázatának és az Életünk a Gyermekünk Alapítvány segítségével. Dr. Huri Anikó hangsúlyozta, a díj nem egyedül az ő érdeme, ebben benne van egész osztály munkája.